3FM nieuws

Charlie Colin, bassist van Train, op 58-jarige leeftijd overleden

foto: X @train
  1. Nieuwschevron right
  2. Charlie Colin, bassist van Train, op 58-jarige leeftijd overleden

In een appartement in Brussel is de 58-jarige voormalige bassist van Train, Charlie Colin, dood aangetroffen. Hij zou zijn uitgegleden onder de douche terwijl hij op het huis van een vriend paste. Pas nadat de vriend terug thuiskwam werd hij gevonden en is het nieuws naar buiten gebracht.

Waar het begon

Een jaar na de oprichting van de welbekende band Train, in 1994, werd Colin verwelkomd als bassist. Zijn muzikale toevoegingen zijn te horen op de albums Train (1998), Drops Of Jupiter (2001) en My Private Nation (2003). Hier staat onder andere de hits 'Drops of Jupiter (Tell Me)' op, waar je van zijn gebas kunt genieten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gemis

De band reageert geschokt op het nieuws. Zelfs als hij al meer dan twintig jaar niet meer meespeelt met Train hebben zij allemaal een plekje in hun hart voor Charlie. Als je de band moet geloven was hij echt het zonnetje in huis en een integraal onderdeel van het creëren van het herkenbare geluid van train.

De afgelopen jaren was Charlie naar Brussel verhuisd, en gaf hij muziekles aan het conservatorium. Ook componeerde hij muziek voor films.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie