3FM nieuws

De naam Max Meser ga je in 2016 vaak horen

  1. Nieuwschevron right
  2. De naam Max Meser ga je in 2016 vaak horen

Max Meser, onthoud die naam. In 2016 ga je veel van hem horen, denken wij. Voor 3FM maakte hij tijd in zijn agenda vrij, om te praten over zijn komst naar Nederland, inspiratiebronnen en wat we van hem kunnen verwachten in het nieuwe jaar.

2015 heeft Max Meser op muzikaal gebied veel gebracht. Nadat hij vanuit Spanje naar Amsterdam verhuisde, leerde hij Phil Tilli (ex-Moke) en Mathijs van Duijvenbode (Douwe Bob, Tim Knol) kennen. Zij namen hem onder de vleugels en dat zorgde ervoor dat hij de vaste openingsact werd tijdens de tour van Douwe Bob. Daarnaast bracht hij zijn eerste single 'Weak For Love' uit en werd hij uitgeroepen tot 3FM Serious Talent.

Casa Rosso

"We krijgen het steeds drukker en dat is ook precies wat mijn manager en ik willen. Ik kan niet echt één hoogtepunt noemen, ik ben dankbaar voor alles wat er op me afkomt. De single release was wel heel tof. Ik heb een tijdje gewerkt in Casa Rosso en ik zag daar tijdens het Red Light Jazz Festival een bandje spelen. De originele eigenaar Zwarte Job is een vriend van mijn vader en toen ik vroeg of ik daar mijn single release mocht doen, was hij gelijk enthousiast. Heel vet."

Max groeide op aan de Costa Brava waar muziek altijd al zijn grote passie was. "Het was geweldig om daar op te groeien. Ik ben geboren in een stadje vlakbij Barcelona en later verhuisden we naar het platteland. We hadden daar bergen en een rivier. De hele dag speelden we gitaar in de Spaanse zon. Een heel verschil met Amsterdam."

Kiezen voor leven als muzikant

"Ik studeerde daar aan de kunstacademie van Figueres, maar ben op mijn zeventiende gestopt met school toen ik mijn eerste platendeal tekende. Ik wilde me focussen op de muziek. Ik heb toen één opnamesessie gehad maar ze vertelden dat mijn zang echt heel slecht klonk. Ze vroegen me of ik echt met muziek door wilde gaan. Waarschijnlijk kampte die platenmaatschappij gewoon met geldproblemen, want toen ik vroeg of ik de opnames terug kon luisteren gaven ze geen gehoor. Tot op de dag van vandaag heb ik het niet teruggehoord."

Komst naar Nederland

"Niet lang daarna kreeg ik een verzoek om op te treden in Amsterdam. Familie van mijn vader woont daar en mijn ooms hadden wel een plek waar ik een tijdje kon blijven. Ik regelde een baantje en vertrok richting Nederland. Ik had in Spanje niets, dus zoveel liet ik niet achter. Het enige dat ik mis is het eten van mijn moeder en het weer. Voor de rest zou ik nergens liever willen wonen dan hier in Amsterdam."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuwe muziek

"Mijn grootste inspiratiebron is eigenlijk gewoon het dagelijks leven. Ik schrijf nummers als ik aan het werk ben, als ik op de fiets zit of als ik knetterstoned thuis zit na het roken van een joint. Ik heb veel meegemaakt en dat hoor je ook wel terug in mijn nummers, maar soms wil ik een nummer schrijven waar iedereen zich mee kan identificeren."

'Weak For Love'

De eerste single van Max Meser is 'Weak For Love', een nummer met een rock-n-roll-vibe dat zo uit de hoogtijdagen van The Kinks en The Who zou kunnen komen. In het nummer bezingt Max zijn alsmaar gebroken hart. Het nummer is ontstaan door een pianopartij waar Matthijs van Duijvenbode mee bezig was. "Ik vond het gelijk tof klinken en heb er een tekst op geschreven. Ik vond het eerst best moeilijk om het op de gitaar te spelen, maar we hebben een manier gevonden. En het werkt!"

Debuutalbum in 2016

Max zit midden in de opnames van zijn album dat in het voorjaar van 2016 uit zal komen. "De afgelopen drie dagen hebben we de bandpartijen opgenomen en de komende vier dagen gaan we mijn vocals en de solo’s opnemen. We willen het zo organisch mogelijk laten klinken, daarom gebruiken we live-opnames. Om een goede take te vinden kost wel veel tijd, maar het is gelukt. Ik ben trots op het resultaat."

"Elektronische muziek doet me niks"

Toekomst met een vleugje nostalgie

"Ik luister zelf naar van alles als het maar oud is. Vooral oudere Britse muziek. In mijn platenkast staat van alles en ik luister veel naar swing, oude soul, klassiek, country en folk muziek. Ook luister ik wel naar nieuwe bandjes met een nostalgische sound. Elektronische muziek doet me niks. Ik heb wel eens geprobeerd naar elektronische muziek te luisteren en die feestjes te bezoeken, maar dat was niks voor mij. Ik denk dat je wel terughoort naar welke muziek ik luister. In 2015 heb ik een goede start gemaakt, in 2016 wil ik die lijn doortrekken. Dat houdt in: oprechte muziek maken, veel live spelen en mensen entertainen met onze muziek."

Ster advertentie
Ster advertentie