3FM nieuws

Deze broers en zussen maken hun ouders heel trots

  1. Nieuwschevron right
  2. Deze broers en zussen maken hun ouders heel trots

En schitteren thuis in een fotolijstje aan de muur!

The Jackson 5 broertjes

Het is vandaag (30 september) Broer en Zusdag, het zal degene die naar Giel hebben geluisterd niet ontgaan zijn. Onze 3FM-app en twitterfeed stroomden vol met hartverwarmende verhalen en foto's van broers en zussen (bekijk ze hier). We kunnen ons zo voorstellen dat onderstaande bandjes en muzikanten ook een speciale dag hebben vandaag.

"Het zit in de genen!"

Het komt verdomd vaak voor dat je in één familie dezelfde talenten spot. Denk aan de The Jacksons, waar zo'n beetje iedereen ter wereld is gekomen met feeling voor muziek. Niet alleen broertjes Jackie, Tito, Jermaine, Marlon, Randy en Michael, ook zusjes Janet en ehhh... oudste dochter La Toya - in iets mindere mate, dat wel.

Het is natuurlijk niet te vermijden dat de één soms succesvoller is dan de ander. Zoals bij Beyoncé en Solange. Hoe leuk de muziek van Solange ook is, ze staat toch een beetje in de schaduw van haar grote zus.

Beyoncé en Solange

Bundelen maar!

Ja, en dan kan je ervoor kiezen om allebei solo te gaan (zoals Bé en So), maar we betwijfelen of dat de sfeer tijdens het kerstdiner ten goede komt. Veel slimmer is je krachten bundelen! En die tactiek hebben veel broers en zussen in de smiezen.

Wie dan?

De Bee Gees, Echosmith, Disclosure, Kings of Leon, het zijn enkele voorbeelden van broers en/of zussen die samen muziek maken, en mét succes!

Check hieronder een rits aan fotolijstjes die thuis, bij pa en ma, een prominent plekje in de huiskamer hebben gekregen.

Bee Gees

Tweelingbroertjes Robin en Maurice én hun oudere broer Barry Gibb veranderden voorgoed de wereld toen ze in 1977 een nummer maakten dat uitgroeide tot dé discohit van de geschiedenis. "Ah, ha, ha, ha, stayin' alive, stayin' alive."

Kings of Leon

Drie broers uit Tennessee en een neef uit Oklahoma: Caleb, Nathan, Jared en Matthew Followill. Toen hun ouders scheidden in 1997, vertrokken Nathan en Caleb naar Nashville, waar ze de rockmuziek en bijbehorende levensstijl (die hun vader verschrikkelijk vond) omarmden.

Echosmith

Sydney (meisje), Graham, Noah en Jamie zijn ongetwijfeld the coolest kids van Californië. Dat het viertal uit een muzikaal gezin komt, zal je niet verbazen. Al op jonge leeftijd waren ze ermee bezig. Echosmith is trouwens afgeleid van Echo & The Bunnymen en The Smiths, twee bands waar ze veel naar luisterden.

The Isley Brothers

De broertjes van de Isley family begonnen in 1964 als gospelband. Na de vroege dood van broer Vernon besloten de overige drie verder te gaan als R&B-groep. In de jaren 70 kregen ze versterking van hun jongere broers Ernie en Marvin én zwager Chris Jasper speelde een belangrijke rol als songwriter en componist.

AC/DC

Malcolm Young richtte in 1972 een band op. Via een advertentie vond hij de bassist, drummer en zanger. Er werd geopperd om een toetsenist toe te voegen, maar Malcolm vond dat er een tweede gitarist nodig. Hij vroeg zijn jongere broer, Angus. En zo geschiedde.

(Foto credits: Hans-Peter van Velthoven)

Arcade Fire

Twee broers én een getrouwd stel in één band? Dat kan nooit goed gaan, zou je denken. Arcade Fire doet het. De groep is gevormd rond het echtpaar Win Butler en Régine Chassagne en bestaat verder uit Richard Reed Parry, William Butler, Tim Kingsbury en Jeremy Gara.

Tegan and Sara

Toen ze vijftien waren, begonnen de tweelingzusjes Tegan en Sara met gitaar spelen. In 1999 brachten ze hun debuutalbum uit onder de naam Sara and Tegan. Later wisselden ze de namen omdat het makkelijker onthouden is.

The Maccabees

Orlando Weeks, Rupert Jarvis, Sam Doyle en de broertjes Hugo en Felix White spelen in The Maccabees, een bandnaam die ze zonder religieuze reden uit de Bijbel plukten, en uiteindelijk veel vragen opleverden.

(Foto credits: Kristina Ross)

Beach Boys

Met 'Surfin'' (1961) lukte het broertjes Brian, Dennis en Carl wél wat hun vader niet lukte: een wereldhit scoren. De band, waar ook neef Mike Love en schoolvriend Al Jardine in speelden, werd retepopulair.

First Aid Kit

De Zweedse zusters Johanna en Klara Soderberg schrijven sinds 2007 hun eigen muziek. Ze werden bekend toen ze in hun tienerjaren op YouTube een cover van Fleet Foxes' 'Tiger Mountain Peasant Song' plaatsten.

(Foto credits: Ben Houdijk)

Oasis

Noel Gallagher nam een kijkje bij een show van zijn broer, Liam, die in de band Oasis speelde. Noel stelde zelf voor om de groep als songwriter en gitarist te komen versterken.

(Foto credits: David Bailey)

Biffy Clyro

Simon Neil was vijftien toen hij in 1995 het bandje Screwfish begon. Hij vroeg drummer Ben Johnston erbij te komen, evenals een bassist waarvan alleen diens voornaam 'Barry' bekend is. Barry werd later vervangen door Bens tweelingbroer: James Johnston.

(Foto credits: Anthony Mandler)

Disclosure

We leerden Guy en Howard Lawrence kennen toen ze in 2012 'Latch' uitbrachten, een nummer met Sam Smith. Daarna volgden meer samenwerkingen en internationale shows.

(Foto credits: Edwige Hamben)

The National

Bryan Devendorf en broers Bryce en Aaron Dessner speelden als kind al in verschillende bandjes. Toen ze in 1998 stopten met hun laatste project kwamen ze Matt Berninger en Scott Devendorf versterken.

(Foto credits: Charlotte Zoller)

HAIM

Misschien wel de populairste zusjes uit Californië: Este, Danielle en Alana Haim. Ze groeiden op in een muzikale familie. Pas in 2012 gingen ze fulltime voor een professionele carrière in de muziek.

Ibeyi

Tweelingzusjes Lisa-Kaindé en Naomi Diaz zijn in Parijs geboren, woonden twee jaar in Havana en zijn de dochters van de Cubaanse percussionist Anga Diaz, die ook bij Buena Vista Social Club speelde. Obeyi betekent 'tweeling' in het Yoruba, een Nigeriaanse taal.

(Foto credits: Bullet-Ray)

30 Seconds To Mars

Broers Jared en Shannon Leto maken al sinds ze klein zijn samen muziek. In 1998 vormden ze de band 30 Seconds To Mars. Matt Wachter kwam er later bij als bassist.

(Foto credits: Bart van der Putten)

Radiohead

Thom Yorke, broertjes Johnny en Colin Greenwood, Phil Selway en Ed O'Brien maakten in de jaren 80 muziek onder de naam On A Friday. De platenmaatschappij vond deze bandnaam helemaal niks, dus werd dit veranderd in Radiohead. 'Creep', de eerste single die de band als Radiohead uitbracht, was in het begin helemaal niet zo'n grote hit als het nu is.

Pierce Brothers

Deze langharige tweeling uit Australië begon in de straten van hometown Melbourne. Inmiddels touren ze de wereld over met hun instrumenten, waaronder de didgeridoo.

(Foto credits: Ben Houdijk)

Tangarine

En dan hebben we natuurlijk ook onze eigen langharige tweeling: Tangarine! Sander en Arnout Brinks kwamen in 1983 ter wereld en maken al lange tijd samen muziek. In 2013/2014 waren ze de huisband van De Wereld Draait Door.

Ster advertentie
Ster advertentie