3FM nieuws

R. Kelly wordt ervan beschuldigd dat hij een vrouwensekte leidt

foto: Instagram
  1. Nieuwschevron right
  2. R. Kelly wordt ervan beschuldigd dat hij een vrouwensekte leidt

De kans is groot dat het nieuws over R. Kelly je inmiddels bereikt heeft. De Amerikaanse R&B-zanger zou volgens de website Buzzfeed zes vrouwen vasthouden in een van zijn huizen. Ook zou hij hen gehersenspoeld hebben en bepalen wat zij wel en niet mogen doen. We zetten voor je op een rijtje wat er allemaal bekend is over dit bizarre nieuwtje:

Bezorgde ouders

Buzzfeed plaatste gisteren en enorm artikel bomvol bewijzen dat R. Kelly vrouwen zou misbruiken. In het artikel wordt beweerd dat de zanger een sekte leidt en op z'n minst zes vrouwen vasthoudt. Het verhaal begint bij de ouders van een 21-jarig meisje dat in aanraking kwam met R. Kelly toen ze aan haar carrière wilde werken. Hun dochter werd langzaamaan gehersenspoeld, volgens de ouders. Ze kunnen geen of moeilijk contact met haar krijgen en hun dochter wil zelf geen aangifte doen, waardoor de politie machteloos is.

Nog meer bronnen

Andere ouders bevestigen dit verhaal. Hun dochters zouden ook bij R. Kelly gewoond hebben. Cheryl Mack, Kitti Jones en Asante McGee beweren dat R. Kelly huizen huurt in de buitenwijken van Atlanta en Chicago. Daar zou hij nog eens zes vrouwen vasthouden. De situatie is volgens hen vergelijkbaar met een sekte. Het gaat volgens de vrouwen om vrouwen die nét meerderjarig zijn, en vrijwillig in een relatie zitten. Dat maakt het wettelijk gezien ingewikkeld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Details van de vrouwen

De vrouwen die in de huizen van R. Kelly wonen, zouden trainingspakken dragen zodat andere mannen hen niet aantrekkelijk vinden. Wanneer er andere mannen in het huis zijn, moeten ze met hun hoofd richting de muur zitten. Ook wordt hun telefoon afgepakt en krijgen ze er een nieuwe voor in de plaats waarmee ze alléén hem mogen bellen. De vrouwen moeten naar hem luisteren en als hij seks met ze heeft, filmt hij dat. Houden ze zich niet aan de regels? Dan worden ze fysiek en verbaal gestraft.

Volgens de bronnen van Buzzfeed noemt hij de vrouwen zijn 'baby's' en moeten ze hem 'daddy' noemen. Een van de vrouwen vertelt dat ze geslagen werd nadat ze te aardig was tegen een medewerker in een restaurant. De vrouwen noemen hem een poppenspeler die hun gedachten beheerst.

R. Kelly ontkent alles

R. Kelly zegt zelf erg geschrokken te zijn van de beschuldigingen. Zijn advocaat heeft gezegd dat R. Kelly en zij alleen maar kunnen gissen naar de reden waarom iemand dit soort leugens over hem zou verspreiden. Volgens de advocaat heeft hij veel liefde voor zijn fans en werkt hij hard. De politie kan weinig doen, omdat de vrouwen niet tegen hun wil vast zouden zitten. En dus meerderjarig zijn. Wat volgens de 'ontsnapte' vrouwen zou komen omdat hij hen hersenspoelt.

Getrouwd met een 15-jarige

Het is niet de eerste keer dat R. Kelly met dit soort merkwaardige verhalen wordt geassocieerd. De inmiddels 50-jarige zanger was op zijn 27e eventjes getrouwd met de toen 15-jarige zangeres Aaliyah. Toen dat uitkwam dat de zangeres nog minderjarig was eindigde het huwelijk snel. Ook werd hij beschuldigd van het maken van kinderporno. Volgens de beschuldigingen had hij een seksvideo opgenomen met een 14-jarig meisje. Hij werd uiteindelijk vrijgesproken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In 2015 liep R. Kelly weg uit een interview toen de journaliste hem vroeg naar de beschuldigingen.

Of de beschuldigingen écht kloppen en of R. Kelly voor de rechter wordt gesleept is nog maar de vraag. De toekomst zal het leren!

Ster advertentie
Ster advertentie