3FM nieuws

Glastonbury overweegt elektronische bandjes

  1. Nieuwschevron right
  2. Glastonbury overweegt elektronische bandjes

Glastonbury-baas denk er over om net als Eurosonic/Noorderslag in 2013 elektronische bandje te introduceren op het Britse festival.

Het showcasefestival Eurosonic/Noorderslag in Groningen ïntroduceerde dit jaar het elektronische polsbandje. In dit bandje zit een chip die registreert waar de bezoekers naar binnen en naar buiten gaan.

Eavis overweegt nieuw systeem

Glastonbury-baas Michael Eavis maakte op Eurosonic/Noorderslag kennis met het nieuwe systeem en overweegt nu om het bij de volgende editie van zijn festival in te voeren. Eavis tegen BBC Newbeat: "It does look as though it's something better than what we're doing at the moment and I might be tempted to use it."

Twijfels van Eavis

Met het bandje kan ticketfraude tegen worden gegaan en het zorgt voor betaalgemak. Er kan geld op worden gezet waarmee eten en drank kan worden betaald. Toch heeft Eavis nog twijfels over het invoeren van het elektronische polsbandje op zijn festival.

"All the commerical implications of the chip are slightly worrying aren't they? I don't want to take people into a land they don't want to go into. And using information about people, I wouldn't be happy about that."

Geen Glastonbury in 2012

Het festival wordt dit jaar niet gehouden. Dat komt omdat het tegelijk zou vallen met de Olypische Spelen in Londen waardoor de veiligheid van de festivalbezoekers niet gegarandeerd kan worden. Alle beschikbare politieagenten worden ingezet voor het Zomerspelen.

Ster advertentie
Ster advertentie