3FM nieuws

Emotionele afscheidsdienst Michael Jackson

  1. Nieuwschevron right
  2. Emotionele afscheidsdienst Michael Jackson
Michael Jackson is dinsdagavond wereldwijd geëerd tijdens een publieke herdenkingsdienst in het Staples Centre in Los Angeles.Afscheid
In het Staples Center in Los Angeles namen familie en vrienden van Michael Jackson, samen met de rest van de wereld, afscheid van de King of Pop. Na een privédienst voor de familie Jackson op de begraafplaats Forrest Lawn kwam de kist met Jackson's lichaam in een rouwstoet naar het stadion.

Muziek en speeches
De dienst, gevuld met muziek en speeches, duurde ruim twee uur. Hierin kwamen onder anderen de bevriende actrices Queen Latifah en Brooke Shields aan het woord, als ook basketballers Magic Johnson en Kobe Bryant.

Vakbroeders en -zusters als Usher, John Mayer, Mariah Carey, Jennifer Hudson, Lionel Richie en Stevie Wonder gaven een muzikale bijdrage aan de dienst.

Dochter Paris
Het meest indrukwekkend was voor velen de bijdrage van Michael's dochter Paris. "Sinds mijn geboorte was mijn vader de beste vader die je je kon voorstellen", was haar betraande boodschap. "Ik wilde zeggen dat ik zoveel van hem houd", aldus het meisje dat huilend in de armen van haar tante Janet viel.

Emotionele Jacksons
De kist werd door de broers van Jackson de zaal uitgedragen. De mannen waren gekleed in zwarte pakken met gele dassen en donkere zonnenbrillen. Broer Jermaine zong tijdens de bijeenkomst en broer Marlon nam emotioneel afscheid: "Ze maakten hem belachelijk. Ik hoop dat ze je nu met rust laten."

De dienst op 3FM
De 3FM-luisteraar kon ook uitgebreid afscheid nemen van de overleden popheld. Michiel Veenstra zond de optredens en speeches in het Staples Centre rondom de herdenkingsdienst voor Michael Jackson uit.

Hij legde in dit eerbetoon aan Jackson regelmatig contact met NOS-correspondent Sander Warmerdam en had op de halve uren nieuwsupdates van 3FM NOS Headlines.

>> Luister hier de uitzending van MetMichiel terug

Eerdere berichten rond Michael Jackson's overlijden
>> Michael Jackson overleden
>> De 3FM-DJ's over Michael Jackson
>> Lisa Marie Presley: 'hij had dit voorspeld'
>> Autopsie Jackson levert nog niks op
>> "Arts gaf Jackson geen pijnstiller"
>> Jackson domineert Britse hitlijsten
>> Kaartjes Michael Jackson worden vergoed
>> Rudy bezingt Michael Jackson
>> Publiek kan afscheid nemen van MJ
>> Testament Michael Jackson boven water
>> Video oefensessie Michael Jackson online
>> Verzekering Jackson-shows keert mogelijk uit
>> "MJ tien jaar lang verslaafd aan heroïne"
>> Geheime video van Jackson op internet
>> Michael Jackson 15 x in Mega Top 50
>> 100% Michael Jackson in MetMichiel
Ster advertentie
Ster advertentie