3FM nieuws

Eindexamenkandidaat Jemima blogt over eindexamen

  1. Nieuwschevron right
  2. Eindexamenkandidaat Jemima blogt over eindexamen

Jemima blogt dit jaar over haar eindexamen:

"Hey, mijn naam is Jemima Pattianakotta. Ik ben 17 jaar en doe eindexamen HAVO aan, CSW van de Perre in Middelburg. Mijn Profiel is EM met Biologie, Aardrijkskunde en Wiskunde A."

"Wat ik hierna wil gaan doen is zeker weten naar Amsterdam en aan de HvA Media, informatie en communicatie studeren. Het lijkt mij fantastisch om later in de mediawereld te werken. Of het de journalistieke kant gaat worden, kan ik nog niet met zekerheid zeggen daarom is dit alvast een mooie kans om dat een beetje uit te pluizen. Het is alleen maar wel hopen dat ik door de loting kom, want een alternatief heb ik nog niet.

Ben ik zenuwachtig?
Ik sta er een beetje van te kijken. Je denkt 4 jaar lang dat Havo 5 een slopend jaar gaat worden, maar dat valt tot nu toe reuze mee. Pas nu de laatste 3 maanden word ik steeds zenuwachtiger. Voornaamste reden is dat het wel lijkt alsof een dag in plaats van 24 uur maar 11 uur duurt!! De tijd vliegt gewoon voorbij, waardoor er gedachtes door je hoofd spoken als: “ben ik wel op tijd begonnen?” en “shit ik doe nu biologie, maar hoe zat economie ook alweer in elkaar!”

Wat mij erdoorheen gaat slepen?
In meeste gevallen zou je denken dat er koffie en energiedrankjes word ingeslagen. Niet voor mij, ik heb een grote mok, een volle kan thee en zakken vol chips nodig. Waarom chips, omdat het kraakt, lekker is en bovenal haast niet kruimelt! Ook de cd Black and White America van Lenny Kravitz gaat elke dag keihard in mijn oren tetteren, en mij erdoorheen slepen!"

Jemima blogt tijdens de eindexamens regelmatig voor 3fm.nl/eindexamen.

Ster advertentie
Ster advertentie