3FM nieuws

3FM Presents Prince. Funky!

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Presents Prince. Funky!

Op dinsdagavond stond Prince voor een uitverkocht Ahoy. De laatste in een reeks van concerten in Nederland. 3FM Presents Prince.

Je weet niet wat je krijgt als je naar een concert van Prince gaat, dat blijkt wel uit de zes concerten die hij deze maand in Nederland heeft gegeven. (Als je hem niet hebt gezien, dan wil je gewoon niet) Want dikke kans dat Prince de kans op het podium aangrijpt om zijn muzikale hersenspinsels uit te proberen. Het maakt hem niet uit of hij dan voor een zaal met 30.000 man staat of met 1000. He does as he pleases. Hij is niet voor niets Prince. Tijdens de drie concerten tijdens North Sea Jazz koos hij elke achtereenvolgende avond voor een ander concert. Waaruit ook de enorme omvang van zijn repetoire blijkt. De twee verrassingsconcerten in de Melkweg, na logische afzegging van zijn concerten in Oslo, waren nog wat experimenteler van aard en vele nummers mondden uit in eindeloze, virtuoze jamsessies. Smullen voor de liefhebbers.

3FM Presents Prince

Maar op dinsdagavond in Ahoy was het een Greatest Hits show. Vanaf de eerste tonen van ‘Gold’ tot de allerlaatste encore ‘Jungle Love’ lieten de houterige Hollanders de heupen wiegen op pure funk! En Prince wist het publiek te bespelen alsof het een van zijn gitaren was. Tussen de toegiften gingen de zaallichten aan en dreef hij het hongerige publiek tot waanzin, door een aanzienlijke tijd te wachten tot de volgende encore. Hij liet zijn fans smeken om meer. En als Prince dan genade bracht met nog een toegift, sidderde het publiek van plezier.

Sexy dancers

Maar ook al tijdens het concert wist Prince het publiek uit zijn handen te laten eten. Na al die jaren is hij niet te beroerd om weer ‘Purple Rain’ te spelen en ongegeneerd op het sentiment in te spelen en gouden glitters de zaal in te laten fladderen. Zijn speelplezier slaat over op het publiek hoe meer nummers hij van zijn setlist afwerkt. De voorste rijen fans aan het het podium mogen in hun handjes knijpen als ze op het podium worden getrokken om te dansen met Prince. Maar Prince danst met zijn 53 jaar iedereen er met gemak uit.

Jubelen

Hij covert funky Michael Jackson met ‘Don't Stop 'Till You Get Enough’ en zijn achtergrondzangeressen laten zien wat voor uitzonderlijke klasse ze bezitten als ze ‘Make You Feel My Love’ zingen. Hij eindigt met ‘U Got the Look’ en het publiek jubelt om meer. Gelukkig krijgt het dat met drie toegiften.


Hier en daar wat beteuterde gezichten aan het einde van de show: vaak speelt Prince wel drie uur achter elkaar, maar op dinsdagavond niet. En toen hij riep ’We’re gonna party all night’ wekte hij toch wel verwachtingen. Maar met een show met louter hoogtepunten mag je toch niet klagen. Prince is zoooo funky en blijft een sexy motherfucker.

Check de setlist:

Gold
Purple Rain
Let's Go Crazy
Delirious
1999
Little Red Corvette
Take Me With U
Raspberry Beret
Cream
Cool (The Time)
Don't Stop 'Till You Get Enough (Michael Jackson cover)
Make You Feel My Love (Bob Dylan cover)
Let's Work
Chocolate (The Time)
Sexy Dancer
U Got The Look

Encore:
Kiss

Encore 2:
If I Was Your Girlfriend
Controversy

Encore 3:
The Bird (The Time)
Jungle Love

Ster advertentie
Ster advertentie