3FM nieuws

Waarom brengt Rihanna twee videoclips uit voor 'Work'?

  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom brengt Rihanna twee videoclips uit voor 'Work'?

Waarvan de een nóg heter is dan de ander.

Deze week werden we verrast door twee videoclips voor 'Work', de track van Rihanna en haar ex Drake. De eerste video is geregisseerd door Director X (die ook met de clip voor 'Hotline Bling' veel aandacht kreeg). De tweede videoclip is geregisseerd door Tim Erem (die onder andere verantwoordelijk was voor 'Lean On'). Waarom brengt RiRi twee video's uit voor één nummer?

Video 1

In de eerste video zien we Rihanna twerken in een weinig verhullende visnet-jurk. Ze staat in de club met hubby Drake, en wat drank en wiet. In de video draait het vooral om de derrière, de butt, de kont, de billen. Niet alleen die van RiRi, ook die van de andere welgevormde vrouwen. Er wordt lustig op los geschuurd.

Video 2

De tweede video speelt zich af in een romantisch verlichte woonkamer. Drake en Rihanna lijken alleen te zijn, op wat banken, schemerlampjes en planten na. In deze clip heeft de Barbadiaanse zo mogelijk nóg minder aan: een vreselijk scheef afgeknipt rokje met doorschijnend topje moest genoeg zijn, dacht ze. Wat Drake en Rihanna in de kamer doen? Ze voeren in elk geval geen goed gesprek met elkaar, want praten doen de twee vooral in de camera. Maar wat dan wel? Nou ja, Drake krijgt gewoon een geil dansje voorgeschoteld. Dat is het eigenlijk.

Het verband

De twee zijn elkaar duidelijk aan het versieren. Zijn ze dan misschien eerst in de club en daarna bij Drake thuis? Of andersom natuurlijk. Zou kunnen. Maar waarom maak je dan twee video's en zet je die achter elkaar? Waarom niet één clip? En HOE - verdomme nog aan toe - kan Rihanna's haar ineens zo lang zijn?

Het verlossende woord

Gelukkig had Entertainment Weekly dezelfde vragen als wij, en vroegen zij het aan regisseur Tim Erem. Zijn verklaring:

"Het originele idee voor de video was eigenlijk heel anders. Die roze kamer in de tweede clip was gewoon een klein deel van het groter geheel. Later besloten we om de kamer helemaal niet voor 'Work' te gebruiken, maar voor een andere track.

Vervolgens hadden ze alsnog een video nodig voor 'Work', dus schakelden ze Director X in. Die maakte de eerste video voor ze. Maar eigenlijk vonden Rihanna en Drake de video in de roze kamer ook wel heel vet, dus wilden ze die ook afmaken.

We waren verbaasd dat de video zo cool werd: als je er andere artiesten neer zou zetten zou het saai worden, maar niet bij hen. Ze dragen de video echt. Daarom hebben we die ook gemaakt."

- Tim Erem

Duidelijk, duidelijk. Maar als Rihanna en Drake de roze kamer dan toch wel heel vet vonden, waarom maakten ze dan geen combi van twee?

"Zo heb ik heb nooit bekeken. Maar waarschijnlijk hebben ze daar niet voor gekozen omdat ik en die andere regisseur niet samen hebben gewerkt, en dat zou wel moeten voor zo'n format.

Ik heb de andere video niet gezien, ik weet niet of 'ie goed of slecht is. En ik weet ook niet of het goed of slecht voor mij was geweest als we samen hadden gewerkt. We hebben het gewoon zo gedaan; en ik denk dat mijn video één van mijn beste werken ooit is."

- Tim Erem

Check hieronder beide video's. Welke vind jij beter bij de track passen? Vul de poll in!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie