3FM nieuws

LUWTEN wint 3voor12 Award 2021 met album Draft

  1. Nieuwschevron right
  2. LUWTEN wint 3voor12 Award 2021 met album Draft

Met haar album Draft heeft de Amsterdamse Tessa Douwstra, ook wel LUWTEN, de 3voor12 Award voor beste album van het jaar 2021 gewonnen. De prijs werd zojuist op 3voor12 Radio door 3FM-dj Sagid uitgereikt. LUWTEN is de achttiende winnaar van deze muziekprijs.

Draft

Naast Song Van Het Jaar, die gewonnen werd door Froukje met 'Ik Wil Dansen', werd vanavond nog een prijs uitgereikt. Die voor het Album Van Het Jaar tijdens 3voor12 Radio met 3FM-dj Sagid. Deze prijs is gegaan naar het prachtige album Draft van de Amsterdamse LUWTEN.

De jury over het album: "Draft is een subtiele, detailverliefde plaat, een perfecte balans tussen poppy en artsy. Het is een verlegen album dat niet hoeft te schreeuwen om goed te zijn, een ambitieus borduurwerkje dat je misschien wel vier keer moet horen om de gelaagdheid te beseffen. LUWTEN heeft een totaal eigen klankwereld gecreëerd, en toch is Draft heel gevarieerd: ze verkent allerlei verschillende hoekjes van die wereld. Het is een puzzel waarin jijzelf als luisteraar het laatste stukje bent. De liefde en aandacht waarmee Draft is gemaakt, dat is wat we nodig hebben in deze wereld."

LUWTEN in de 3FM Live Box

LUWTEN stond eerder in het jaar met een aantal nummers van Draft nog in de 3FM Live Box, check het optreden hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tune morgen in voor Song van het Jaar 2021

Live op 3FM kan je morgen meegenieten van het speciale programma rondom 3voor12 Song van het Jaar, waarbij de hele lijst bekend wordt gemaakt. Jorien begint om 09:00 uur de boel warm te draaien met voorgaande Songs van het Jaar. Daarna wordt van 10:00 - 18:00 top 100 van dit jaar gedraaid, waarbij we langzaam maar zeker aftellen naar de nummer 1. Als kers op de taart sluiten we 18:00 - 19:00 met een speciale Song van het Jaar-mix.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie