3FM nieuws

Rechtzaak Michael Jackson begonnen

  1. Nieuwschevron right
  2. Rechtzaak Michael Jackson begonnen
Is {l}Michael Jackson{/l} nou schuldig aan kindermisbruik of niet? Deze week begon de rechtzaak tegen The King of Pop.

Nou ja, begonnen.
De rechtbank is nu bezig een jury samen te stellen en dat kan nog wel even duren. Het is de bedoeling dat jury-leden geen vooroordelen hebben tegen de beschuldige Jackson. Een lastige klus, als je kijkt naar hoeveel media-aandacht de zaak heeft gekregen.

Het hele circus begon namelijk al in november 2003. Jackson werd toen gearresteerd, nadat een 13-jarige jongen hem beschuldigde van seksueel misbruik. Het is niet de eerste keer dat de zanger hiervan wordt verdacht. Het is bekend dat hij in 1993 zwijggeld betaalde aan een andere jongen.

Het lijkt ´erop of eronder´ voor de ster van welleer. Uit verschillende hoeken klinken geluiden dat Jackson financieel aan de grond zit en er lopen ook nog verschillende andere rechtzaken tegen hem.

Hoe lang de zaak gaat duren, is niet erg duidelijk. Het samenstellen van de jury kan tot zes maanden duren. Daarna begint het echte welles-niettes spel, waarbij het lijkt dat Jackson alleen maar kan verliezen. Blijkt hij onschuldig, dan is hij zwaar beschadigd. Is hij schuldig, dan kan dat Michael Jackson op maximaal 21 jaar gevangenisstraf komen te staan.

Ster advertentie
Ster advertentie