3FM nieuws

Radiocolumn Lieve Peter: Beetje Kwetsbaar

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Radiocolumn Lieve Peter: Beetje Kwetsbaar

Het gat dat Peter Heerschop heeft achtergelaten, wordt opgevuld door niemand minder dan Nellie Benner in Barend & Benner en de Middagshow. Iedere dinsdag komt Nellie met een radiocolumn, die het teken staat van een specifiek thema. Of hoe ze het zelf omschrijft, "een beetje liefde voor je hart tijdens de dinsdag dip". Een goede mix van persoonlijke gebeurtenissen samen met de harde werkelijkheid.

Beetje Kwetsbaar

Ook in 2023 knalt Nellie door met haar column. Barend die af en toe klaagt dat het wat aan de lange kant is, wordt hier in het begin op gewezen. "Gelukkig nieuw jaar en de beste wensen." Daarna wordt het akelig stil. Een grapje van Nellie om aan te geven dat de column ook korter kan, maar daar zitten we allemaal natuurlijk helemaal niet op te wachten.

Het thema van vandaag is 'beetje kwetsbaar'. Nellie blikt terug op haar jaarwisseling en een gesprek met haar schoonzus. Daaruit blijkt dat haar neefje zich eenzaam voelt op school. "Het pijnlijke besef van een ouder dat hoe erg je ook je stinkende best doet, ook jouw kind kwetsbaar is. Liever zie je natuurlijk dat je kind groot en sterk wordt en niet kwetsbaar. Nellie benoemt dan ook de dingen die we doen om kinderen te beschermen. "Een helmpje voor bij het fietsen, een helmpje op de snorfiets, een helmpje op de piste en het liefst ook een helmpje op de penis." Want geef nou toe, stiekem zijn we allemaal een beetje kwetsbaar.

Bekijk hier de hele column:

Ster advertentie
Ster advertentie