3FM nieuws

3voor12: 013 eist plek in voorhoede poppodia op

  1. Nieuwschevron right
  2. 3voor12: 013 eist plek in voorhoede poppodia op

Precies zeventien jaar na de opening van het Tilburgse poppodium 013 hadden ze afgelopen weekend weer wat te vieren: na een verbouwing die een half jaar duurde ging de zaal weer open. Hoe is het geworden?

(Fotograaf: Jenny Janssens)

Het nieuwe 013

"A league of its own", dat moest 013 (weer) worden na een verbouwing die een half jaar duurde. In Tilburg werd met argusogen gekeken naar de ontwikkelingen in Utrecht, waar TivoliVredenburg uit de grond werd gestampt: een zaal met dezelfde maximale capaciteit, maar centraler gelegen en dus beter bereikbaar. 013 moest verbouwen om niet achterop te raken, om weer een eigen segment in het scala aan Nederlandse popzalen te bekleden, zo klonk het. Dus ging de grote zaal in capaciteit van 2.000 naar 3.000 en verdubbelde de kleine zaal naar 700. Afgelopen vrijdag 13 november, precies 17 jaar na de opening van 013, werd "het nieuwe 013" voor het eerst in zijn totaliteit aan het publiek gepresenteerd.

Klaar voor het echte werk

De afgelopen maand was 013 eigenlijk al in gebruik. Op 11 oktober verzorgde Rowwen Hèze het eerste concert in de Main - de nieuwe grote zaal - en 4 november wijdde Annihilator de nieuwe kleine zaal, de Jupiler Zaal, in. Maar na een paar testcases is 013 er nu echt klaar voor. De grote zaal is met 2.300 man behoorlijk gevuld voor Caro Emerald en al die mensen mogen gratis blijven hangen voor het 013 RE:OPENS-feestje in alle zalen, met optredens van onder meer My Baby, Dollkraut, Lucas Hamming en 2Many DJ's. Een mooi meetmoment voor de logistiek binnen het pand: hoe is het nieuwe 013 geworden? Lees het op 3voor12.

Ster advertentie
Ster advertentie