3FM nieuws

3voor12: Guy Garvey (Elbow) brengt vandaag solo-album uit “met dank aan heel veel rode wijn”

  1. Nieuwschevron right
  2. 3voor12: Guy Garvey (Elbow) brengt vandaag solo-album uit “met dank aan heel veel rode wijn”

Terwijl zijn bandleden allemaal gezinnetjes stichtten, kroop het bloed van Elbow-frontman Guy Garvey waar het niet gaan kon: morgen komt zijn eerste solo-album uit. Roosmarijn belde hem erover in 3voor12 Radio. Waarom Courting The Squall zo vrolijk klinkt? “Ik heb een nieuwe vriendin!”

(Foto: Ben Houdijk)

Roosmarijn interviewt Guy Garvey

De grote goedlachse reus Guy Garvey (41) spendeert al meer dan zijn halve leven in Elbow: sinds 1990 bestaat de band uit Manchester. Aanvankelijk in de marge, maar met The Seldom Seen Kid in 2008 brak de band plotsklaps door: stuwende, groots aangezette en gedragen nummers met sierlijke strijkers. Nu de andere bandleden één voor één vader worden, is het voor Guy Garvey voor het eerst tijd voor een solo-tussendoortje: Courting The Squall, een losser, zelfs wat funky album waarin voor het eerst ook de invloeden van David Bowie en Tom Waits doorsijpelen. En hij klinkt voor het eerst vrolijk, hè?

“Dat klopt! Ik ga tegenwoordig met de trein heen en weer naar Londen, ik heb hier een meisje ontmoet. Angela’s Eyes gaat over haar, je hoort mijn enthousiasme erin door, hè?”

Gelukkig heeft hij de overige leden van Elbow er nog wel in betrokken. Hij kon niet anders, aldus Garvey.

“Er zit bijvoorbeeld een hele krachtige, indringende synth-solo in. Die zou nooit op een Elbow-album komen, omdat we het nooit eens zouden worden over de sound. En dan zijn er nog de meer groovy tunes, met blazerspartijen die in politieseries hadden kunnen zitten. Maar de jongens van de band vinden het een goed album. Ze zijn heel aanmoedigend en warm, gelukkig maar. Ik heb het ze vooraf laten horen, ik had echt hun goedkeuring nodig.”

Lees het hele interview bij 3voor12.

Verder op 3voor12:

Ster advertentie
Ster advertentie