3FM nieuws

Dit was Jett Rebel in Ahoy

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit was Jett Rebel in Ahoy

Als je naar een show van Jett Rebel gaat, kun je veel verwachten. Extravagante outfits, grootse gitaarsolo's, excentriek publiek... Maar een ontploffende piepschuimpop? Die is nieuw.

Jett Rebel stond al eerder in Ahoy Rotterdam voor North Sea Jazz, maar nog nooit met een eigen show. Tot zaterdag 4 februari dus, want toen was het ein-de-lijk zover. Na maanden voorbereiden stond Jett eindelijk op dat enorme podium.

Voorafgaand aan de show liep Giel nog even met Jett door de backstage voor een interview. Check die beelden en foto's van het concert hieronder!

Jett Rebel bij On Stage

Het plan was om een show van vier uur te spelen, maar dat mocht uiteindelijk toch niet: de verplichte eindtijd is 23:00 uur, zodat het publiek nog normaal met het OV naar huis kan. Het is Jett gelukt om de setlist zo aan te passen dat het ook in een uurtje minder kan. Volgens hem is het wel echt een show voor de fans die alles op de voet volgen.

"Op de laatste albums staat geen monsterhit, dus veel mensen zullen sommige tracks niet kennen. Het is echt een show voor de hardcore fans."

Er staat drank in zijn kleedkamer, maar Jett doet er niets mee. Zelfs niet na afloop van zijn Ahoy-show.

"Ik heb al acht maanden geen slok meer gehad. Ik zou wel een biertje lusten vanavond, maar een jaar aftikken is ook wel verleidelijk!"

Het hele gesprek van Giel met Jett Rebel (inclusief piepschuimpop) kijk je hier terug.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3.5 uur lang bellenblazen

De Ahoy was niet uitverkocht, maar dat hield Jett niet tegen. Hij gaf de volle 200 procent en zorgde nog voor matching outfits ook. 3FM'er Chelsea was erbij en vertelt wat ze er van vindt:

"Tussen alle bellen blazende hipsters stond er van alles, qua publiek. En alles en iedereen genoot evenveel. Jett wisselde bij iedere plaat van outfit, uitgesproken en matchend met het album. Een show van 3,5 uur doet hij makkelijk, en het zorgt er juist voor dat het publiek de ongemakkelijkheid kwijtraakt en de voetjes massaal van de vloer doet. Het nieuwe album - Superpop - was even wennen voor het enorm gevarieerde publiek, maar ze slikten alles, want Jett blijft steengoed."

In beeld

3FM-fotograf Hans-Peter van Velthoven ging met zijn camera naar Rotterdam om de show van Jett Rebel vast te leggen. Hier de mooiste foto's!

Nog meer zien? Je checkt alle foto's op de 3FM Flickr!

Ster advertentie
Ster advertentie