3FM nieuws

De headbangende paarse duif is het beste dat je ooit is overkomen

  1. Nieuwschevron right
  2. De headbangende paarse duif is het beste dat je ooit is overkomen

Heb jij 'm al voorbij zien bangen op Facebook?

Hey dove!

De headbangende paarse duif, die sinds een paar dagen op Facebook opduikt, is het beste dat je ooit overkomen is. Waarom? Omdat je 'm ongeveer onder elke post of reactie kunt knallen! Hoe heerlijk is dat?

Waar komt de trash dove vandaan?

Maar waar komt die paarse duif eigenlijk vandaan? We vertellen het je. Deze crazy bird komt van een set stickers, waarin nog veel meer paarse duiven zitten. Zo is er ook een pizza etende duif en een duif die huilt. De creatieve geest achter deze spectaculaire visual heet Syd Weiler, een grafische vormgeefster die dol is op prik en cupcakes (hieronder het bewijs).

Syd Weiler

Inspiratie

Nu vraag je je misschien af: WAAROM een paarse duif? Nou, dat zit zo: Syd liet zich inspireren aan een vijver in Minneapolis (Verenigde Staten). Daar zag ze een duif. En toen kwam dit. Tja, zo werken een creatieve genies nou eenmaal. Wat 'ie betekent? Dat weet Syd zelf ook niet. En dat boeit eigenlijk ook helemaal niet.

Syds duiven-set is sinds februari beschikbaar op Facebook. Maar het balletje ging pas echt rollen toen een Thaise Facebookpagina een headbangende versie postte. Deze werd miljoenen keren bekeken, gedeeld en vloog vervolgens de wereld over.

NOS op 3 legt het hieronder nog een keertje uit:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gewoon nog een keer. Omdat 'ie zo leuk is.

Ster advertentie
Ster advertentie