3FM nieuws

Sports Team is #6 in de 3FM Live List 2020

  1. Nieuwschevron right
  2. Sports Team is #6 in de 3FM Live List 2020

Sports Team is een van de velen als het gaat om gitaarmuziek in Engeland, dus deze band doet het allemaal net even anders. Verwacht bij hun live optredens een goed feestje en bakken vol humor, waarmee ze plek #6 hebben bereikt op de 3FM Live List 2020.

Wie is Sports Team

Sports Team is... Sports Team. Een indierockband die gewoon lekker zichzelf is en niet te veel bezig is met wat de rest van hen vindt. Iets wat deze band eigen maakt: de ironie in hun tracks en hun eigen gezouten mening. Met sarcastische teksten probeert de Britse band naast rockliefhebbers, ook jongeren aan te spreken. Zij maken geen ouwelullen-muziek, maar gitaarmuziek in een modern jasje.

Dé track

Volgens frontman Alex zijn hun nummers gemaakt om live te horen. “The songs are written to be a spectacle live. That’s where you’ve got to hear them, front row, with most of the parts played wrong. No one’s doing it better", zei hij tijdens een optreden.

De track die dan ook écht lekker live klinkt, is hun single 'Fishing'. Maak je klaar voor een potje humor en energiek gitaarspel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Live

Ze zijn aan het werken aan een nieuw album, dat dit jaar uitkomt. En bij een nieuw album horen shows: Sports Team is volop aan het touren. Ze hoppen ook even langs ons landje, op 15 en 16 juli kun je ze live bewonderen in Ekko in Utrecht.

Sports Team gaat er overigens niet vanuit dat je ze wil zien, dus ook in hun live optredens doen ze net effe wat meer dan een beetje gitaar spelen, vertelden ze in een interview met 3voor12. Hoe zij jouw avond een topavond maken: een feestje bouwen, grapjes tussendoor vertellen en geweldige nummers spelen.

Ster advertentie
Ster advertentie