3FM nieuws

Dit zijn jullie beste campinghacks

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn jullie beste campinghacks

Op Facebook vroegen we jullie begin deze week naar jullie állerbeste campinghacks en daar kwam een enorme bak aan originele antwoorden op binnen. Dus voor iedereen die het gemist heeft: kijk en leer, voor de volgende keer! Met Lowlands in het achterhoofd kunnen jullie vast wel wat tips gebruiken.

Tip 1: Gebruik een vuilniszak voor je lange benen

Ben jij eigenlijk te lang voor zo'n klein tentje? Dan kan het voorkomen dat je voeten nat worden in de regen. Oplossing? Volgens Marit Kanbier moet je gewoon een vuilniszak om je voeten doen en weg is het probleem! Je kunt natuurlijk ook gewoon een tent kopen waar je wel in past maar ja, waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan? Marit koopt de volgende keer in ieder geval wél een goede tent.

Tip 2: Een hangmat in plaats van een tent

Als het aan Myrte Elema ligt, dan komt er helemaal geen tent op de camping. Een hangmat ligt volgens haar veel lekkerder en met een zeil erboven blijf je nog lekker droog ook! Ze geeft nog wel een extra tip erbij: namelijk dat je genoeg van dat stinkende muggenspul moet gebruiken om die kleine hellebeesten tegen te gaan.

Tip 3: Toch Marshmallows bij 't vuur

Je mag natuurlijk op een festivalcamping niet zomaar een fikkie stoken. Vincent Frederiks heeft daarom de beste tip ooit! Als je zin hebt in 'n marshmallow boven 't vuur dan pak je een stokkie (of boor, zoals Vincent) en warm je hem op boven een kaars. We verwachten alleen wel dat je er een hoop geduld voor nodig hebt, maar ach, dat is het vast wel waard.

Tip 4: Pannenkoekenmix

Een ontbijtje scoren op een festival is een regelrechte ramp. Lange rijen, dure broodjes en je hebt ook he-le-maal geen zin om van je tentje weg te lopen. Matthieu Lauer gaf ons de tip om een pak pannenkoekenmix te kopen waar je alleen water aan toe hoeft te voegen. Effetjes schudden, op je campingsetje bakken en je hebt een heerlijk ontbijt voor al je vriendjes en vriendinnetjes.

Tip 5: Tentje huren

Mocht je een amateur zijn als Daisy van Woerden, dan huur je gewoon een tent met luchtbedden. Ideaal, je hoeft alleen je eigen spulletjes mee te nemen en klaar ben je!

Tip 6: Spel met inlegkruisjes

'Wie Ben Ik?' Is natuurlijk het meest legendarische spel ooit. Zeker als je aan het chillen bent op de camping. Je plakt een papiertje op het hoofd van je buurman met een naam erop. De buurman moet dan raden wie hij is. Alleen: hoe kom je aan plakkende papiertjes op een festival?! Jolanda van de Ven heeft een geniale tip: gebruik inlegkruisjes! Die plakken én je kunt er wat opschrijven.

Ster advertentie
Ster advertentie