3FM nieuws

Beyonce past stiekem 'plagiaat-video' aan

  1. Nieuwschevron right
  2. Beyonce past stiekem 'plagiaat-video' aan

De scenes in haar Countdown-clip die leken op het werk van de Belgische choreografe De Keermaeker zijn verdwenen.

De Amerikaanse zangeres heeft heel subtiel toegegeven in de plagiaatzaak rondom haar Countdown-clip. In plaats van de rechtszaak met de choreografe aan te gaan die haar van plagiaat beschuldigt, of een vergoeding te geven, heeft Beyoncé in alle stilte een aangepaste versie van haar clip uitgebracht.

'Dit is stelen'

Een maand geleden ontstond er opschudding over de clip van Beyoncé, die net was verschenen. Een aantal dansscenes leken wel heel veel op die van de Belgische choreografe Anne Teresa De Keermaeker. De choreografe liet aan de media weten dat ze het wel degelijk plagiaat vond. “Dit is stelen. Ze hebben delen van ‘Achterland’ en ‘Rosas Danst Rosas’ gekopieerd.”

Reactie van Beyoncé

In eerste instantie reageerde Beyoncé niet op de beschuldiging van De Keermaeker, later gaf ze wel toe dat ze zich had laten inspireren door de Belgische choreografe. Daar nam De Keermaeker geen genoegen mee, ze wilde een verbod op de clip. Met de aangepaste versie, heeft ze min of meer haar zin gekregen. De Belgische krant De Standaard meldt dat de choreografe de nieuwe versie van de clip heeft gezien, maar niet wenst te reageren.

Het origineel en de aangepaste versies van Countdown naast elkaar:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie