3FM nieuws

Jack White verbreekt record uit Guinness Book of Records

  1. Nieuwschevron right
  2. Jack White verbreekt record uit Guinness Book of Records

Jack White heeft het Guinness Book of Records gehaald. Hij nam twee nummers op die minder dan vier uur later als vinylsingle al in de winkel lagen.

In het kader van Record Store Day (zaterdag 19 april) bedacht Jack White een stunt om reclame te maken voor zijn aankomende album Lazaretto. Hij nam voor een select gezelschap twee nummers op, die vier uur later al als vinylsingle werden aangeboden in de winkels in Nashville. Met deze actie heeft de rockster het Guinness Book of Records gehaald.

Jack White speelt 2 nummers voor select publiek

Om 10.00 uur plaatselijke tijd ging Jack White de studio van zijn platenmaatschappij in en speelde hij voor een klein publiek de titelsong van zijn nieuwe plaat Lazaretto. Check de audio van het liedje onderaan het bericht. Daarnaast coverde hij ook het beroemde nummer 'The Power Of My Love' van Elvis Presley, dat voor de b-kant van de single bestemd was.

In 3 uur, 55 minuten en 21 seconden

De twee liedjes werden direct in acetaat gesneden, zoals dat in de beginperiode van de grammofoonplaat gebeurde. Daarop werd de 'master' zo snel mogelijk naar de perserij, United Record Pressing, gebracht. Daar werden de plaatjes geperst en vormgegeven met hoesje en foto van het optreden. Om precies te zijn lagen de opnamen 3 uur, 55 minuten en 21 seconden later in de winkels.

Record Store Day

De singles werden aan de plaatselijke muziekzaken in Nasville geleverd, in het kader van Record Store Day. Dit is een jaarlijks evenement waarbij onafhankelijke platenwinkels in het zonnetje worden gezet.

Jack White - 'Lazaretto'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie