3FM nieuws

Dua Lipa: pizzabezorger en popprinses ineen

  1. Nieuwschevron right
  2. Dua Lipa: pizzabezorger en popprinses ineen

Rising star Dua Lipa scoorde in 2016 al twee keer een 3FM Megahit met 'Be The One' en 'Hotter Than Hell', maar had zaterdag 15 oktober pas haar eerste eigen show in Nederland. 3FM was erbij!

© Willem Schalekamp voor Paradiso

2016 is het jaar van Dua Lipa. De Britse zangeres brak door met 'Be The One' en she is here to stay! Na succesvolle shows op Eurosonic en Lowlands was het op zaterdag 15 oktober tijd voor Dua's eerste eigen concert in Paradiso, Amsterdam. Hoe dat was? Nou, zo.

Dua Lipa trakteert haar fans op pizza

Wie denkt dat een relatief nieuwe act als Dua Lipa nog geen hardcore fanbase heeft, heeft ’t mis. Fans lagen al om zes uur ’s ochtends te rillen voor de deuren van Paradiso, compleet met kleedjes, pakken stroopwafels en klapperende kaken. Leuk is anders.

© Willem Schalekamp voor Paradiso

Dua tweet rond een uur of een ’s middags dat ze haar fans heeft zien zitten en als extra support wat pizza voor ze heeft besteld.

Van Eurosonic naar een uitverkocht Paradiso

Dua Lipa gooide hoge ogen tijdens Eurosonic in januari en nam daarna al snel de Nederlandse radiogolven over met ‘Be The One’ en ‘Hotter Than Hell’. Die populariteit zie je meteen terug in de overvolle grote zaal van Paradiso.

Waar de ‘front row’ hier normaal gesproken direct aan het podium grenst, heeft Dua Lipa nu al een extra barrière neergezet zodat de persfotografen netjes hun werk kunnen doen. De fans moeten een metertje verder weg staan, maar daar gaan ze gelukkig alleen maar harder van gillen.

© Willem Schalekamp voor Paradiso

Sfeer, setlist en sex-appeal

Dua opent haar show met ‘Last Dance’, waarvan ze het eerste couplet nog onzichtbaar zingt vanuit de coulissen. Pas vlak voor het eerste refrein komt ze tevoorschijn en krijgt ze een enthousiast applaus, opgeleukt met hier en daar wat hysterische kreten.

Dua's set is een mooie mix van hits en EP-materiaal, plus de nog onbekende albumtracks. Het overgrote deel bestaat uit strakke popliedjes die lekker in je hoofd blijven hangen. Hitpotentie overal. Het midden van de set kakt qua publieksparticipatie wel een beetje in als vier onbekende nummers elkaar opvolgen, maar dit doet niet af aan de show. Dua heeft genoeg personality en sex-appeal om de boel draaiende te houden.

Eigenlijk is dat onbekende middenstuk ook wel lekker. Het geeft je de tijd om eens naar het publiek om je heen te kijken en te zien hoe een stoere Achterhoeker met een kortgeschoren koppie ‘New Love’ woord voor woord meezingt. Mooi toch?

© Willem Schalekamp voor Paradiso

Awkward, much?

Er zijn slechts één pijnlijk momentje te vinden in de show. Tijdens 'Running' last Dua een pauze in, zodat het publiek kan schreeuwen om meer. Dat gebeurt alleen niet. Vooraan wordt er gejoeld, maar de rest van 1500 man tellende zaal staat vooral te wachten tot Dua het weer oppakt.

De dramatisch bedoelde pauze duurt net te lang en wordt een beetje cringeworthy. Dua herpakt zich snel, zingt stug door en laat daarna met ‘Be The One’ de hele zaal weer uit haar hand eten.

'I could be the one' ???????????? #dualipa #concert #amsterdam #paradiso #music #datenight @dualipa

Een video die is geplaatst door @koenhuiskamp op 15 Okt 2016 om 2:19 PDT

Dua Lipa is geen one-trick-pony

Het encore begint met ‘For Julian‘, een track die direct geïnspireerd lijkt te zijn door Amy Winehouse. Een slimme zet tussen haar twee grootste hits in: ze laat zien dat ze ook goed de diepte in kan. Daarna laat ze je dat overigens meteen weer vergeten door sexy stares en suggestieve bewegingen tijdens afsluiter ‘Hotter Than Hell’.

Dua Lipa zet in Paradiso een mooi gestroomlijnde show neer die helaas nergens écht extatisch wordt. Daar zijn haar liedjes nog te onbekend voor. Maar met haar persoonlijkheid, catchy popliedjes en haar diverse schare aan fans is één ding is zeker: that girl is going places!

Meer Dua Lipa bij 3FM?

>> Dua: "Ik ben de nieuwe liefde van de muziekindustrie"
>> Dua Lipa live bij 3FM
>> Dit wist je nog niet over Dua Lipa

Ster advertentie
Ster advertentie