3FM nieuws

Radiocolumn Lieve Peter: It's your lucky day!

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Radiocolumn Lieve Peter: It's your lucky day!

Iedere dinsdag komt Nellie Benner in de middagshow van Barend & Benner met een radiocolumn, die in het teken staat van een specifiek thema. Of hoe ze het zelf omschrijft, "een beetje liefde voor je hart tijdens de dinsdag dip". Een goede mix van persoonlijke gebeurtenissen samen met de harde werkelijkheid.

It's your lucky day!

Lieve Peter - dinsdag 11 april 2023,

Tijdens het verbouwen sta ik met mijn plastic Crocs vol in een rechtopstaande spijker. Hij steekt fier omhoog precies tussen mijn grote teen en die ernaast (ja ik weet het, die dingen zijn spuuglelijk). Zo, dat scheelde een enkeltje naar de eerste hulp. Wat een geluk. Ik lijk de topman van KLM wel, die Guus Geluk krijgt 1,4 miljoen met zijn ontslag mee.

De keren dat ik ontslag nam, kreeg ik een halve TIA. Makkelijker gezegd dan gedaan; ergens mee stoppen als je er ongelukkig van wordt. Maar zo werkt het brein van mijn huurbaas helaas niet. Ah joh Nelis, als jij van die huur ongelukkig wordt, doe je het toch gewoon een maandje niet?

Ik had vroeger twee sleutels. Een sleutel voor de voordeur en een voor de garage. De sleutels leken erg op elkaar. Als ik de goede sleutel direct in het slot had, sprak ik altijd de woorden It’s your lucky day. En dat doe ik nog steeds.

Ergens net nog een half rolletje toiletpapier vinden als je net een kakkie hebt gedaan. It’s your lucky day! Of als ik voor de 400e keer mijn laptop in mijn zijtas heb laten zitten en na een paar uur het ding er nog steeds netjes in zit, in Amsterdam West! It’s your lucky day! Een beetje geld terug krijgen van de belastingdienst, it’s your lucky day! Net de politiefuik ontwijken doordat mijn veter rond mijn trapper is gegaan, it’s your lucky day!

Dat ik met pasen niet in de file naar de Outlet in Roermond stond, it’s you lucky day! Dat je niet bij de dalai lama op schoot hoefde te zitten… It’s your lucky day! En kijkend naar The Passion zeer content ben met mijn keuze om dit netjes aan mij voorbij te laten gaan, it’s your lucky day! Dat Nick en Simon uit elkaar... Nee stt, dit gaat te ver.

Tsja, soms moet het allemaal een beetje meezitten. Of jezelf een beetje helpen. Zoals ons Paul de Leeuwtje, die 9 kilo afviel omdat 'ie bleekmiddel in de prullenbak gooiden zodat hij later niet de restjes eruit kon vreten. Mia en Dion, onze inzending voor het aanstaande songfestival, hadden eventjes geen Guus Geluk op hun schouder zitten tijdens hun eerste performance. Karel Kraai gaf Guus Geluk een harde mep.

Ach ja, soms is het een rot dag.

Maar hey, dan vind je morgen weer een verdwaald chocolade paaseitje en kan je weer denken... It’s your lucky day!

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie