3FM nieuws

Een vlammende Nooit Grappig deze week

  1. Nieuwschevron right
  2. Een vlammende Nooit Grappig deze week

Met deze hitte is het Maria naar de hoofd gestegen. De vrouw uit Spanje verkocht stukjes van de zon op eBay, en vroeg hete prijzen! Welke Nooit Grappig weet jij?

Foto: Allvoices.com (sorry voor de wazigheid)

Maria Angeles Duran verklaarde zichzelf in 2010 tot eigenaresse van de zon. Op eBay verkocht ze aan de hoogste bieder stukjes van 'haar land'. De veilingsite stak daar een stokje voor en blokkeerde haar account, want voor niks gaat de zon!

Hete prijzen

Maria eist voor alle gemiste inkomsten een schadevergoeding van 10.000 euro. De vrouw had naar eigen zeggen voor 1.200 euro aan bestellingen openstaan voordat de veilingsite haar account blokkeerde. Het zonnetje in huis vroeg 1 euro per vierkante meter voor onze (ONZE!) ster.

Zomers handeltje

Volgens Maria is haar handeltje wettelijk ondersteund. "Ik ben niet dom en ik ken de wet!" De vrouw beroept zich op een internationaal verdrag dat zegt dat geen enkel land soevereiniteit over hemellichamen (een object dat zich in het heelal bevindt) kan opeisen. Maria, en nog wat gekken op deze wereld, menen dat dit niet betekent dat individuen geen planeten of sterren kunnen claimen. Het gevolg? Verwarde mensen die zichzelf uitroepen tot eigenaar van de zon, een maan of planeet.

Nooit Grappig

Laat jouw Nooit Grappig achter in een reactie op deze pagina of stuur een (ingesproken) app'je via de 3FM App. Je kunt ook een berichtje sturen via de homepage (rechtsboven) en via 3fm.nl/live.

Luister vrijdag 29 mei tussen 14.00 en 16.00 uur naar Rob Radio op 3FM.
Ster advertentie
Ster advertentie