3FM nieuws

Even wegdromen: Luister Billie Eilish, maar dan in 8D

foto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Even wegdromen: Luister Billie Eilish, maar dan in 8D

Nu we allemaal in quarantaine zitten en alle evenementen zijn afgelast om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is er toch nog een manier om een beetje de festivalvibe in huis te halen. Je kan bijvoorbeeld elke avond kijken naar de 3FM Bankconcerten, waarbij 3FM de live pareltjes uit het archief laat horen. Maar vanmorgen kwam 3FM-dj Sander Hoogendoorn met een ander alternatief: muziek luisteren in 8D! "Dit ging gisteren viral in al mijn Whatsapp-groepen," legt hij uit. Je moet dit checken!

Oordopjes in en gaan

Sander: "Het nummer is opgenomen in 8D. Je doet je koptelefoon op en dan lijkt het alsof je gewoon in een festivaltent staat. Ik hoop dat het voor jou ook werkt: doe je ogen dicht, zet je koptelefoon op en geniet." Zo krijg je toch een beetje de festivalvibes in huis. Na een tijdje vergeet je dat je gewoon thuis op een stoel zit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoe wordt het gemaakt?

Het hele technische verhaal zullen we je onthouden. In het kort komt het erop neer dat je een normaal nummer pakt, daar veel galm aan toevoegt voor het ruimtelijk effect en vervolgens ga je spelen met de balans tussen je linker- en rechteroor. Eerst werd deze techniek gebruikt bij geluiden in virtual reality films en games, maar nu ook gewoon bij muziek. Precies weten hoe het werkt? Bekijk daarvoor deze tutorial op YouTube.

Meer horen in 8D, check deze playlist?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie