3FM nieuws

The Rolling Stones bereiden zich voor op hun ArenA-show ná De Staat

foto: Hans-Peter van Velthoven
  1. Nieuwschevron right
  2. The Rolling Stones bereiden zich voor op hun ArenA-show ná De Staat

Morgenavond staat De Staat voor 50.000 man in de ArenA. Vlak daarna komt er ook nog een andere band langs, The Rolling Stones. We spraken frontman Torre Florim over deze grootse avond in Amsterdam.

Dat het goed gaat met De Staat blijft ook in het buitenland niet onopgemerkt. Ze hebben in het afgelopen jaar bijna meer buiten onze landsgrenzen gespeeld dan binnen. Vooral eigen shows en grote festivals, maar ze scoorden ook aardig wat leuke voorprogramma's. Muse bijvoorbeeld, om er maar eentje te noemen. En een paar weken geleden kwam er dus weer zo'n telefoontje. Deze keer van niemand minder dan The Rolling Stones: of ze alsjeblieft na De Staat zouden mogen spelen in die uitverkochte Amsterdam ArenA. "We willen zooooo graag meedoen aan de Witch Doctor-pit..."

Nee, ze belden natuurlijk om te vragen of De Staat het voorprogramma wilde doen van hun No Filter-concert. Daar hoefde de Nijmeegse band niet lang over na te denken...

Torre! Een uitverkochte ArenA... Dat lijkt me best een dingetje?
"Ja, dit wordt wel het grootste publiek waar we ooit voor hebben gespeeld. Op bevrijdingsfestivals staan er soms ook zulke grote aantallen, maar daar is de helft lekker biertjes aan het drinken of aan het picknicken op het gras. Morgenavond niet. Dan zullen die 50.000 mensen toch vooral hun ogen op dat podium richten. Dat is best een dingetje."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hebben jullie wat met The Stones?
"De andere boys uit de band wel meer dan ik. Ik vind The Stones natuurlijk heel vet en ken net als de rest van de wereld alle klassiekers. Onze gitarist is vooral erg fan. Die kan echt alles meespelen! Maar het vette is gewoon dat zij zo belangrijk zijn geweest en dat nog steeds zijn. Ze hebben op een bepaalde manier de popmuziek echt gevormd. Het is een eer om dan op een podium te staan waar een half uurtje later dit soort legendes plaatsnemen."

Kunnen we ons iets bij voorstellen ja. Maar Vedran (gitarist) gaat er dus effe een Stones-solo doorheen knallen in jullie show?
"Haha nee dat denk ik niet. Wij zijn er morgenavond ook niet om hun thunder te stealen. Wij gaan gewoon ons ding doen en er een hele vette show van maken."

Heel veel succes!

Ster advertentie
Ster advertentie