3FM nieuws

Nooit Grappig: muziekstuk van vogelkak

  1. Nieuwschevron right
  2. Nooit Grappig: muziekstuk van vogelkak

De Britse kunstenaar Kerry Morrison heeft een muziekstuk gemaakt met vogelpoep. Hij legde muziekvellen in een park en liet vogels erop poepen.

Elke vogelflats op het velletje papier staat gelijk aan een muzieknoot. En dat lukte heel aardig: binnen enkele minuten was het stuk lege bladmuziek vol gekakt.

Muziekstuk door vogelpoep

Kunstenaars zijn soms een beetje maf, dat is bekend. De ene keer bouwen ze een bakstenen muurtje, de andere keer een vloer van pindakaas. Deze keer componeert Engelsman Kerry Morrison muziek door vogels op een papiertje te laten poepen.

De notenbalken waren al getrokken, dus de vogels hoefden alleen nog maar hun uitwerpselen erop te deponeren om vervolgens vanzelf een prachtig stukje muziek te componeren. Of iets wat daarvoor moet doorgaan. Dit alles heeft geresulteerd in een 20 minuten durend muziekstuk dat zal worden gespeeld in de Tate Liverpool galerie.

Ode aan de vogels

Het opmerkelijke stuk wordt door Morrison opgedragen aan de rol die vogels spelen in het milieu. De componist Hering gaat het muziekstuk volledig uitwerken.

Nooit Grappig: muziekstuk van vogelkak

Dit idiote nieuwsbericht schreeuwt natuurlijk om een Nooit Grappig. En dan het liefst die van jou. Jelmer en Rob zijn alvast begonnen en kwamen met de volgende voorbeelden:

- Schijtmuziek maken
- De nieuwe hit van the Eagles
- De nieuwe plaat van Guus Meeuw-is

Jouw beurt! Verzin een passende Nooit Grappig en plaats deze hieronder.

Ster advertentie
Ster advertentie