3FM nieuws

Staat Paul McCartney wel écht op Pinkpop?

  1. Nieuwschevron right
  2. Staat Paul McCartney wel écht op Pinkpop?

Komend weekend heeft Pinkpop eindelijk de afsluiter waarmee ze al jaren bezig zijn: Paul McCartney. Bij 3voor12 was het woensdag 8 juni Paul McCartney-dag, lees alle verhalen terug.

De vraag is alleen, is het wel de échte Paul McCartney? Bij popcultuur hoort mythevorming en bij mythevorming horen geruchten. Vaak hele rare geruchten zelfs. Met de komst van het internet is dat makkelijker dan ooit. Zo werd vorige week Jack Black nog doodverklaard, een paar jaar geleden zou Jackass-ster Wee-man verongelukt zijn bij een opname, ga zo maar door.

Vóór het internettijdperk zijn er ook genoeg van dat soort verhalen te vinden. Denk aan de bewijzen dat Tupac niet dood zou zijn, of de fans die maar niet wilden geloven dat Elvis echt gestorven was. Maar het meest bizarre verhaal van allemaal is nog ouder: het verhaal dat Paul McCartney in 1966 verongelukt zou zijn en vervangen is door een dubbelganger. Lees alles over die opmerkelijke complottheorie op 3voor12.

Meer Paul McCartney op 3voor12

Philip Normans biografie van Paul McCartney maakt een eind aan de mythe dat John Lennon het avontuurlijke, avant-gardistische genie van het viertal was en McCartney "de melodieuze, sentimentele, de man van de veilige keuzes".

Mr. Pinkpop himself, Jan Smeets, is natuurlijk al maanden in de weer om het festival dit weekend goed te laten verlopen. En net als altijd zal Pinkpop op zondag na alle bloed, zweet en tranen worden afgesloten met een speech van Smeets, vuurwerk én die klassieke song: 'All You Need Is Love'. Maar waarom zou je die van een bandje draaien, als de man die er mede verantwoordelijk voor is diezelfde avond nog op je podium staat? Speelt-ie hem of speelt-ie hem niet?

Ster advertentie
Ster advertentie