3FM nieuws

Alanis Morissette maakt musical van Jagged Little Pill

  1. Nieuwschevron right
  2. Alanis Morissette maakt musical van Jagged Little Pill

De Canadese zangeres Alanis Morissette gaat haar doorbraakalbum uit 1995 bewerken tot een musical.

Alanis Morissette is van plan om een Broadway-versie haar album Jagged Little Pill te maken. Dat schrijft het blad Variety. De zangeres gaat daarvoor samenwerken met twee professionals die eerder aan de musicalversie van Green Days American Idiot hebben gewerkt; componist Tom Kitt en producer Vivek J. Tiwary.

Jagged Little Pill - de musical

In de musical staan de liedjes van Jagged Little Pill, waaronder de hits 'You Oughta Know' en 'Ironic', centraal. Daarnaast worden er ook andere liedjes van Alanis bewerkt en worden er nieuwe liedjes voor de musical geschreven. Het is nog niet bekend wanneer Jagged Little Pill precies in het theater te zien is, maar het zal ergens in 2014 worden.

Alanis wil graag met Jagged Little Pill aan de slag

Alanis heeft veel zin om met het verhaal van Jagged Little Pill aan de slag te gaan en het verder uit te diepen om er zo nog veel meer uit te halen. Ook kijk ze er naar uit om samen te werken met Vivek en Tom.

MetMichiel Album Specials

Ben je benieuwd naar het verhaal achter het doorbraakalbum van Alanis? Beluister dan de Album Special die Michiel Veenstra tijdens 90s Request 2012 uitzond. Hij maakte het jaar ervoor tijdens Zeroes Request ook een Special over Green Days album American Idiot.

Alanis Morissette als jong meisje

In de Top 2000 a gogo van 2011 had presentator Matthijs van Nieuwkerk de Nederlandse Lenny te gast, die een mooi verhaal had over een Alanis als jong meisje. Ze was in 1993 nog onbekend en woonde toen een tijdje op kamers bij de opa en oma van Lenny in de Canadese stad Toronto.

Ster advertentie
Ster advertentie