3FM nieuws

Is het einde in zicht voor Glastonbury?

  1. Nieuwschevron right
  2. Is het einde in zicht voor Glastonbury?

Michael Eavis, de oprichter van het Glastonbury Festival, vreest dat het festival over drie of vier jaar niet meer te betalen is.

De 75-jarige Eavis is bang dat de economische crisis en de concurrentie van andere festivals er voor gaan zorgen dat het Glastonbury Festival niet lang meer zal bestaan. Maar het kan ook zijn dat hij zelf gewoon zin heeft om met pensioen te gaan, want de vorige editie van het festival was binnen twee uur uitverkocht, terwijl er nog geen enkele naam bekend was.

Goedkopere festivals

Toch denkt Eavis dat Glastonbury niet lang meer bestaat. Festivals op het Europese vaste land zijn namelijk een stuk goedkoper en makkelijker te bereiken voor andere Europeanen. En in Zuid-Europa hebben ze natuurlijk vaker mazzel met het weer!

Een jaartje rust

In 2012 hoef je sowieso niet naar Engeland af te reizen voor het Glastonbury Festival. Door de Olympische Spelen in Londen heeft het festival een jaartje pauze genomen. Het is niet de eerste keer dat Glastonbury een jaartje over slaat. Dat doen ze wel vaker, ook om het landschap rust te gunnen.

Ster advertentie
Ster advertentie