3FM nieuws

Het Festival Van: The Brahms

  1. Nieuwschevron right
  2. Het Festival Van: The Brahms

Tijd voor een nieuwe rubriek! In Het Festival Van kruipen je favoriete 3FM-artiesten even in de rol van festivalorganisator. Hoe zou hun ideale festival eruit zien als zij in charge zouden zijn? We trappen af met The Brahms.

The Brahms namen in de zomer van 2015 de radiogolven over met het catchy 'Golden', dat benoemd werd tot 3FM Megahit. Nu zijn ze terug met 'Homerun', waarmee ze ongetwijfeld weer een flink aantal festivalweides aan het dansen gaan krijgen. On stage zit het dus wel goed, maar hoe zouden ze backstage het doen als festivalorganisator? We belden met zanger David Westmeijer!

Zomerse bedoening

Het The Brahms Fest gaat drie dagen duren, wat de perfecte festivallengte is volgens David: "Een week is iets te lang, maar één of twee dagen is het ook net niet. We zijn ooit met z'n vieren naar de eerste editie van Best Kept Secret geweest, en dat is eigenlijk een beetje de inspiratie hiervoor! Dat was echt precies goed."

V.l.n.r.: Martin, David, Thomas, Tobias.

Headliners

Op de vrijdagavond staan de Arctic Monkeys te shinen als hoofdact. Op zaterdag neemt het Australische Tame Impala het stokje over, waarna Bombay Bicycle Club het festijn afsluit op de zondag. Niet de minste namen!

Maar met alleen een stel goede headliners ben je er nog niet. De band creëerde vier verschillende podia, eentje voor elk bandlid.

David: "Tobias (bassist) is fan van onze zuiderburen en die kiest dus een Belgisch thema. Op zijn 'Vlaams Pleintje' zullen artiesten als Triggerfinger en Balthasar staan. En Elbow, ook al zijn ze Brits. Een klein beetje cheaten mag wel, toch?"

David zelf kiest voor een podium vol diversiteit: Lorde, Eleanor Coco, Katy Perry en Kendrick Lamar zullen hier acte de presence geven. Op het podium van gitarist Thomas, dat de naam 'Go Big Or Go Home' gekregen heeft, staan artiesten als As Elephants Are en Sundara Karma. En de drummer?

David: "Martin krijgt het 'Haagse Hoekje'. Hier mag het geluid wel wat harder, Blink-182 komt namelijk langs. En Vacationers! En eigenlijk moet Little Comets er ook nog wel bij."

Eén ding is duidelijk: je hoeft je geen moment te vervelen tijdens het Brahms Fest!

Rollercoaster

Lopen is zo ouderwets. Om van A naar B te komen neem je gewoon de achtbaan!

David: "Ja, we weten niet helemaal of zoiets ook echt te regelen zou zijn, maar een achtbaan lijkt ons wel echt heel vet. Hij loopt langs alle vier de podia en als je dan van de eerste naar het vierde podium wilt, moet je ook langs de rest." Hoe je je beker bier veilig en vol naar een ander podium krijgt, is helaas niet gezegd. Succes daarmee, Nederland.

Qua aankleding en decoratie houden de jongens van lekker kleurrijk: het mag vrolijk zijn en een goede vibe hebben, maar niet te hippie worden. En een leuke verrassing hier en daar kan ook geen kwaad:

David: "We willen confettikannonnen verspreid over het festivalterrein. Gewoon overal, random op de grond. Ze moeten dan op willekeurige momenten afgaan: 'BAM! Hoi. Confetti.' Da's toch leuk."

Spontane feestjes gegarandeerd!

Horeca

Het eten en drinken sluit prachtig aan op de thema's van de verschillende podia. De 'Go Big Or Go Home' spant de kroon:

David: "Hier vind je vooral Bifi-worstjes, waar Thomas echt verslaafd aan is. En pizza's. De pizza's zijn alleen per twee te verkrijgen. Alles of niks, he!"

Het 'Vlaams Pleintje' gaat natuurlijk aan de Vlaamse friet met mayo, en ook het bier is hier goedkoper. David zorgt voor de vitamientjes met fruitshakes en smoothies, terwijl Martin dat gezonde menu gelijk weer de vernieling in helpt met frikadellen en shotjes die altijd in de aanbieding zijn.

Klinkt goed toch? We kunnen alleen maar hopen dat dit festival ooit werkelijkheid wordt. Tot die tijd blijven we lekker doordansen op 'Homerun'!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie