3FM nieuws

Willem is de #2 van de 3FM Live List 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. Willem is de #2 van de 3FM Live List 2019

Het meest indrukwekkende solodebuut in tijden kwam eind 2018 van Willem. 'Houten Pak' en de bijbehorende video sloegen in als een bom en zetten Willem in één keer weer op de radar na een paar jaar stilte. Hij staat dit jaar op #2 van de 3FM Live List.

Wie is Willem?

Vijf jaar geleden wilde Twan stoppen met hun succesvolle rapformatie The Opposites, maar Willem wilde verder. Uiteindelijk stopten ze toch en viel Willem in een zwart gat: depressie, geldproblemen en zelfs suïcidale gedachten.

Dit schreef hij allemaal van zich af op het hyperpersoonlijke album Man In Nood, dat eind 2018 uitkwam. Het werkte therapeutisch voor hem, vertelt hij aan 3voor12: "Het gaat nu goed. De dingen waar ik over praat op het album zijn nu niet meer aan de gang. Ik heb het al opgeschreven, dus het is voor mij niet echt meer iets waar ik de binding van emotie zo sterk mee voel. Het is eigenlijk iets wat ik gewoon heel helder kan vertellen."

Dé track

Dat is zonder twijfel 'Houten Pak', een kwetsbaar nummer over verlies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Live

Zijn liveoptredens zijn minimalistisch en daardoor des te krachtiger. Tijdens Eurosonic Noorderslag stond Willem in het wit gekleed op het podium, met enkel een lichtinstallatie die zijn performance omlijstte.

Foto: Ben Houdijk

Mocht je dit live willen meemaken (en dat kunnen we dus sterk aanraden!), Willem tourt de komende maand langs o.a. Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Hieronder vast een kleine preview van 'Houten Pak' live. Zonder witte outfit en lampen van Willem, mét kippenvel voor jou.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie