3FM nieuws

In Case You Missed It: het muzieknieuws van deze week

  1. Nieuwschevron right
  2. In Case You Missed It: het muzieknieuws van deze week

Bang dat je iets hebt gemist? Je leest je helemaal bij in de In Case You Missed It!

De Staat in voorprogramma Muse

De Britse band Muse heeft De Staat uitgenodigd om hun voorprogramma te verzorgen als ze op 31 maart in de Olympiahalle in München staan. De Nijmeegse rockers hebben er zin in: "We kijken er ontzettend naar uit om onderdeel te zijn van een Muse-concert! We groeiden met die band op en kijken er nog steeds naar op."

De band past goed in de setting: het ronde podium van Muse staat middenin het stadion, symboliek die ook terug te vinden is in het album O.


Blossoms brengt een ode aan Viola Beach

Blossoms gaat tijdens hun volgende optredens een audio-opname laten horen van de laatste gig van Viola Beach. Die band kwam vorige week om bij een auto-ongeluk in Zweden, waarbij ze van een openstaande brug reden. Eigenlijk zou Viola Beach met Blossoms mee op tour gaan.

Gaat Beyoncés tour wel door?

De Amerikaanse politie is boos op Beyoncé. Eerst had Queen B. kritiek op de politie in de video van 'Formation', toen ze de Black Lives Matter beweging aanhaalde, en daarna laat ze een donker jongetje zien tegenover politieagenten en een muur waar "stop shooting us" op staat.

Ook haar optreden bij de Super Bowl was volgens de politie een aanval op de politie, omdat haar danseressen kleding aan hadden die deden denken aan de Black Panther Party. Geschiedenislesje: dat was een beweging die het opnam voor de rechten van afro-Amerikanen, en daar geweld bij gebruikte.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De politie van Miami, Florida roept daarom de politie in het hele land op om de komende tour van Beyoncé te boycotten. "In plaats van haar roem te gebruiken om het probleem op te lossen, gebruikt ze haar roem om de politie weg te zetten als de vijand", zegt de korpschef in Miami. "Zij maakte een statement, nu maken wij een statement."

[ AFBEELDING MIST ]

Het roddelhoekje

Het was een week vol mensen die iets te chagrijnen hadden. Eerst ontstond er een relletje rondom, daar zijn ze weer, Kanye West en Taylor Swift. Die twee hadden tijdens de MTV VMA's in 2009 al een klein probleem met elkaar toen Kanye Taylors speech onderbrak, maar vorig jaar maakten ze het goed. En toen kwam The Life Of Pablo...

Kanye noemde Taylor in de track 'Famous' (die overigens meer bevat dan alleen die diss) en Taylor sloeg daarna terug in haar Grammy-speech. Oke, prima. Klaar. Dachten we. Een paar dagen later verscheen er een audiofragment online van Kanye waarin hij flink chagrijnig aan het schelden is op alles en iedereen, nadat er veranderingen waren aangebracht op een podium voor een TV-optreden. "Look at that, they took my fucking stage. Now I'm bummed. That and that Taylor Swift fake ass. I'm 50 percent more influential than any other human being." Oke,Ye.

Op tafels dansen

Ook Bring Me The Horizon en Coldplay hadden het even op elkaar voorzien. Bring Me The Horizon beschuldigde Coldplay een paar maanden geleden al van het stelen van hun artwork en op woensdag 17 februari besloot zanger Oli Sykes tijdens een optreden op de NME Awards om de tafel van Coldplay de vernieling in te helpen.

Chris Martin sloeg terug door onder andere te zeggen dat hij eigenlijk nog nooit van BMTH had gehoord. Hij ging nog even lekker passief-agressief verder: "The performance was great, very rock 'n roll. We first came here when we were kids and we sat where Bring Me The Horizon were sitting, next to the big bands."

Ster advertentie
Ster advertentie