3FM nieuws

Beyoncé best verdienende vrouwelijke muzikant

  1. Nieuwschevron right
  2. Beyoncé best verdienende vrouwelijke muzikant

Met een slordige 115 miljoen dollar (91,5 miljoen euro) is Beyoncé de best verdienende vrouwelijke muzikant van 2014.

Vorig jaar verdiende Beyoncé nog 53 miljoen dollar. In 2014 heeft ze dat bedrag meer dan verdubbeld tot 115 miljoen dollar (91,5 miljoen euro). Dat maakt Queen B dit jaar de best verdienende vrouwelijke muzikant, volgens Forbes.

Wereldtour

Beyoncé sprokkelde het enorme bedrag voornamelijk bij elkaar door middel van haar wereldtour. Ze gaf afgelopen jaar 95 optredens waarmee ze per concert gemiddeld 2,4 miljoen dollar verdiende. Daarnaast kwam er ook geld in het laatje door deals met H&M en Pepsi en met de verkoop van haar verrassingsalbum Beyoncé, dat ze in december 2013 uitbracht. Op 2 november 2014 komt de zangeres met een speciale editie van de plaat.

Taylor Swift op tweede plek

Vorig jaar stond Beyoncé nog op de vierde plek. Madonna was toen koploper, maar die is dit jaar teruggevallen naar een plek buiten de top 10. Ook voor Lady Gaga viel het afgelopen jaar financieel een beetje tegen, maar ze hoeft nog steeds niet op de kleintjes te letten. Ze verdiende alsnog 33 miljoen dollar. Dit jaar is de tweede plek voor Taylor Swift. Zij verdiende 64 miljoen dollar. Pink staat op de derde plek met 52 miljoen dollar.

Ster advertentie
Ster advertentie