3FM nieuws

Wat heeft Beyoncé met Dordrecht te maken?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat heeft Beyoncé met Dordrecht te maken?

De conservator van het Dordrechts Museum moest een paar keer met zijn ogen knipperen: zit er nou een schilderij van Dordrecht in Beyoncé's videoclip?

© Dordrechts Museum

Volgens Sander Paalberg, de conservator dus, is het écht zo. "Ik heb ingezoomd, het schilderij aan de muur goed bekeken. Het moet wel Dordrecht zijn: ik herken het aanzicht. De stompe toren van de Grote Kerk, de bootjes in de haven". Hij ontdekte het schilderij toevallig. Sander is geen groot fan van Beyoncé, maar wel van haar video's. "Die zijn altijd heel visueel, en ja, ik kijk áltijd naar schilderijen in films en videoclips. Dus ook bij deze video. Ineens dacht ik: hé, dat is Dordrecht!"

Wie de schilder is en waar het werk vandaan komt, weet Sander niet. "Ik zou het aan Beyoncé kunnen vragen, maar ja, hoe doe je dat? Ze heeft het decor van haar clip echt niet zelf ingericht, daar heeft ze mensen voor. Het komt denk ik niet uit een museum, dan had ik het wel ergens in een archief gevonden". Hij wil het schilderij in ieder geval graag naar Nederland halen, voor in het Dordrechts Museum. Dus mocht je via-via nog iemand kennen die Beyoncé kent, geef een gil! Het Dordrechts Museum zal je eeuwig dankbaar zijn ;)

Op 1:22 kan je het schilderij het beste zien:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie