3FM nieuws

Abel met ‘Onderweg’ en nieuwe single ‘Zie jij het ook’ in de 3FM Live Box

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Abel met ‘Onderweg’ en nieuwe single ‘Zie jij het ook’ in de 3FM Live Box

Na een pauze van maar liefst 13 jaar keerde Abel, die je kent van hun gigantische hit ‘Onderweg’, vorige maand terug met nieuwe muziek. De band uit Breda stond vanochtend in de 3FM Live Box bij Rob & Wijnand en de Ochtendshow om deze te spelen.

‘Onderweg’

Abel werd opgericht in 1997 en bracht drie jaar later hun debuutalbum De Stilte Voorbij uit. Hier stond ook hun grote hit ‘Onderweg’ op, waarmee de band uiteindelijk doorbrak. De single stond wekenlang op nummer één in de Nederlandse hitlijsten. Zin in een beetje nostalgie? Bekijk het optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

‘Zie jij het ook’

Na de release van hun album in 2010 bleef de deur dicht. Maar nu gaat hij weer open! Na een reünie op het festival Breda Live vorig jaar begon het weer te kriebelen. “Ik was al langer bezig met nieuw werk, maar op dat grote podium was het wel weer fijn om te staan. Ik had genoeg nieuwe verhalen, kleine en grote, die ik graag wilde vertellen. Zowel muzikaal als tekstueel.” vertelt leadzanger en tekstschrijver Joris Rasenberg. Bekijk het volledige interview hieronder:

De mannen van Abel brachten daarom twee weken geleden hun single ‘Zie jij het ook’ uit. Joris vertelt dat het nummer gaat over jezelf zijn, jezelf laten horen en dat je daarin heel authentiek moet zijn. Aan de andere kant moet je af en toe ook een beetje rekening houden met de ander. “Het is een oproep om kritisch naar onszelf te kijken, naar de manier waarop we onszelf wel of niet laten zien en hoe we daarbij met anderen omgaan. Soms gaan we voorbij aan de dingen die écht belangrijk zijn in het leven zoals de band die we met elkaar hebben.” laat de leadzanger op Instagram weten. Bekijk het optreden hieronder terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuw album en try-outs

Binnenkort komt er ook een nieuw album uit: “We zijn nog niet helemaal klaar en zitten nog in de studio. We moeten nog het één en ander doen.” De komende weken komen er in ieder geval al drie nieuwe nummers bij en in januari kun je er nog vier verwachten.

In december en januari houdt Abel een aantal try-outs door Nederland. “We doen het rustig aan en gaan toewerken naar de zomerfestivals.” vertelt Joris als Wijnand vraagt of de band nog op tournee gaat.

Ster advertentie
Ster advertentie