3FM nieuws

Harry Potter-fans opgelet: ‘Fantastic Beasts’ is er!

  1. Nieuwschevron right
  2. Harry Potter-fans opgelet: ‘Fantastic Beasts’ is er!

Eindelijk! Na jaren wachten kunnen we ons deze kerst weer onderdompelen in de magische wereld van Harry Potter. De film Fantastic Beasts And Where To Find Them draait vanaf vandaag in de bioscoop. Pak je boterbiertje er maar bij…

Harry Potter

Huh, maar komt er dan een vervolg op Harry Potter? Nope, we gaan zelfs zo’n zestig jaar terug in de tijd naar het Amerika van de roaring 20’s. Mocht je denken dat de magie van Harry Potter zich vooral in Engeland afspeelt, dan heb je het mis. Ook in New York wonen genoeg tovenaars stiekem tussen de No-Maj (het Amerikaanse woord voor Dreuzel).

Newt Scamander

Het verhaal gaat over Newt Scamander: een magizoologist (oke, dus gewoon een magische dierenbioloog) en schrijver van het boek Fantastic Beasts And Where To Find Them. Yes, dat is het boek waar Harry in zijn eerste jaar les uit kreeg!

Newt is de hele wereld over gegaan op zoek naar de meest magische beesten. Onderweg naar huis komt hij langs New York waar hij de No-Maj Jacob tegen het lijf loopt. Jacob slaagt er in een aantal van Newt’s ‘Fantastic Beasts’ los te laten. Die maken vervolgens de straten van New York onveilig. Lees: chaos!

Geen boek?!

Het verhaal wordt geen directe boekverfilming, dus geen Waarom-zit-dit-stuk-er-niet-in?-frustraties. En dat J.K. Rowling een kick-ass schrijfster is die een goed verhaal kan neerzetten is ook een feit. Combineer dat met Harry Potter-regisseur David Yates en je weet zeker dat het weer de oude vertrouwde magische wereld van J.K. Rowling is!

Je hoeft geen die-hard Harry Potter-fan te zijn om deze film tof te vinden. En surprise: er komen nog 4 delen aan! Bonusfeitje: in deel 2 maakt Johnny Depp nog zijn opwachting als “the bad guy”. En als die man iets kan is het wel rare obscure personages neerzetten.

Check de trailer

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie