3FM nieuws

Occupy-beweging boos op Jay-Z

  1. Nieuwschevron right
  2. Occupy-beweging boos op Jay-Z

Kledinglabel van Jay-Z verkocht shirts met de slogan van de Occupy-beweging en stopte opbrengst in eigen zak.

Rocawear, het kledinglabel van de rapper, verkocht shirt met daarop de slogan ‘Occupy All Streets’. Het was zijn steunbetuiging aan Occupy Wall Street, dat onderdeel is van de wereldwijde Occupy-beweging die tegen de hebzucht in het bedrijfsleven protesteert.

Jay-Z is uitzuiger volgens Occupy

Sinds bekend is dat de winst van de kleding niet naar Occupy gaat, maar in Jay-Z zijn eigen zak verdwijnt, zijn de demonstranten op Wall Street niet meer blij met de ‘steun’ van de rapper/ondernemer. Ze noemen hem een uitzuiger, meldt NME.

Statement van Rocawear

In een reactie aan businessinsite.com laat Rocawear weten dat het de protesten steunt, maar dat het label inderdaad niet van plan is om ook maar iets van de opbrengst van de shirts aan Occupy te geven.

“The 'Occupy All Streets' T shirt was created in support of the 'Occupy Wall Street' movement. Rocawear strongly encourages all forms of constructive expression, whether it be artistic, political or social. 'Occupy All Streets' is our way of reminding people that there is change to be made everywhere, not just on Wall Street. At this time we have not made an official commitment to monetarily support the movement.”

Jay-Z, die zelf ook meerdere malen gespot is met een Occupy All Streets-shirt, heeft nog geen persoonlijke reactie gegeven op de ophef.

Ster advertentie
Ster advertentie