3FM nieuws

Giels theaterdebuut

  1. Nieuwschevron right
  2. Giels theaterdebuut


Multitalent Giel houdt het niet bij zijn plekje achter de microfoon, hij gaat ook het theater in. Van alle markten thuis die jongen.

Jaren terug stond Giel nog in een tutu op het theaterpodium, zijn balletverleden blijft 'm achtervolgen. Nu kruipt het theaterbloed weer waar het niet gaan kan; Giel gaat het podium weer op.

Van Hunebed Tot Hyves

Dit weekende maakt Giel zijn 'echte' theaterdebuut in het stuk Van Hunebed Tot Hyves. Op eigen wijze doorlopen de vier spelers de geschiedenis. 'En dan met een link tot nu,' vertelt Giel, 'Zo worden de Batavieren bijvoorbeeld de Gay Pride.' Een leuke, cultureel verantwoorde geschiedenisles in het theater.

'Ik weet helemaal niks'

En in dat stuk 'breekt' Giel in. Hij zit rustig tussen de nietsvermoedende bezoekers en wordt uit het publiek gepikt. 'Dan krijg ik drie opdracht in in dat stuk, het is een beetje als Ik Hou Van Holland.' Dat het in het theater is, betekent niet dat het meteen hoge cultuur is. 'Ik weet natuurlijk helemaal niks, dus ik haal het niveau wel wat naar beneden,' geeft goudeerlijke Giel toe.

Zin in!

Een echt vaste rol heeft hij niet echt, 'er kan niks fout gaan' en Giel heeft er zin in. Zwaar wordt het wel, want de wekker piept na een lange avond op de planken gewoon weer rond een uurtje of vier. De ochtendshow begint gewoon weer om 6.00 uur.

>> Meer info over Van Hunebed Tot Hyves
>> Naar Giels eigen site

Giel, ook elke werkdag gewoon op 3FM, tussen 6.00 en 10.00 uur!

Ster advertentie
Ster advertentie