3FM nieuws

Fyre Festival-taferelen door 'nepfestival in België'

  1. Nieuwschevron right
  2. Fyre Festival-taferelen door 'nepfestival in België'

Huh, wat? Fyre Festival-taferelen all over again? Het lijkt er wel op, want burgemeester Liesbeth Van Der Auwera van het Belgische Bree waarschuwt mensen om geen kaarten te kopen voor het zogenoemde GOAT Festival dat op 8 en 9 juni moet plaatsvinden bij onze Zuiderburen.

Het festival adverteert met grote namen zoals Chris Brown, French Montana en Boef, maar de burgemeester laat weten niets van het festival te weten en zegt dat de organisatie niet eens contact met haar heeft gezocht, meldt NOS. Ze vermoedt dat het om fraude gaat. Van Der Auwera zei vanochtend tegen het Vlaamse Radio 2 Limburg dat ze door verschillende evenementenorganisaties getipt werd over het GOAT Festival: "Zij zeiden: de line-up is vreemd, want wij weten dat die groepen op andere plaatsen geboekt zijn. Alles wijst erop dat het frauduleus zou zijn. Stel dat de organisator vandaag op de proppen zou komen, dan moet er toch nog heel wat georganiseerd worden."

Kaarten gingen over de toonbank voor €49,95. Hoeveel kaarten er zijn verkocht is vooralsnog onduidelijk. Ondertussen zijn de website en de Facebookpagina van GOAT Festival offline en is de organisatie niet bereikbaar voor commentaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fyre Festival

Het hele tafereel doet denken aan het geflopte Fyre Festival op de Bahama's uit 2017. Bezoekers betaalden destijds duizenden euro's voor het festival op de Bahama's. Ze hoopten op villa's, culinaire maaltijden en grote artiesten. Wat ze echt kregen: broodjes kaas, kleine tentjes en drijvende bedden. De organisator werd uiteindelijk opgepakt wegens fraude... Precies weten hoe het ook alweer precies zat met het Fyre Festival lees je hier!

Ster advertentie
Ster advertentie