3FM nieuws

Jorien vanaf nu iedere werkdag te horen...

  1. Nieuwschevron right
  2. Jorien vanaf nu iedere werkdag te horen...

... en daar hebben we ontzettend veel zin in. Zij ook? Let's ask!

Vanaf maandag 2 mei is Jorien Renkema niet meer drie keer per week, maar IEDERE weekdag tussen vier en zes te horen op 3FM! Da's een mooi plekje om te hebben, zo op de grens van nacht-en ochtendradio. We vroegen Jorien het hemd van het lijf over haar nieuwe schema. Wat kun jij verwachten van het programma?

1. Zeg, Jorien... met welke wekkermuziek ga jij vanaf morgen jezelf wakker krijgen?
Die wekkermuziek verschilt eigenlijk van dag tot dag. Van Nirvana tot Stevie Wonder en van Tom Odell tot The Black Keys. Maar de afgelopen weken komt Lianne La Havas wel echt veel voorbij in mijn Spotify-lijst. Ik vind haar zo'n talent! Haar stem, hoe ze gitaar en bas speelt en hoe aardig en normaal ze is... wow. (Psst... Meer weten over Lianne La Havas? Dat kan hier!)

2. Hoe gaat je dagelijkse ritme eruit zien nu?
Om een uur of 15:00 is het dus de bedoeling om uit bed te strompelen, om vervolgens met een muziekje aan te ontbijten. Langzaam opstarten en alvast m'n programma voor de komende nacht voorbereiden. Daarna pak ik het dagritme weer op. Dus gewoon 's avonds warm eten, leuke dingen doen en dan om een uur of 12 's avonds weer naar Hilversum. Tenminste... dat is de planning nu. De vraag is hoe vaak ik overdag wakker word gebeld of hoe vaak ik de verleiding van het daglicht niet kan weerstaan, haha!

3. Wat vind je het allertofst aan nachtradio?
Op mijn nieuwe tijdstip balanceer ik tussen nachtradio en ochtendradio. De ene groep mensen trekt een nacht door of is de hele nacht eenzaam aan het werk in de fabriek, op de vrachtwagen of in het ziekenhuis bijvoorbeeld en de andere groep is al onmenselijk vroeg onderweg naar z'n werk.

Beiden best pittig, maar we hebben allemaal gemeen dat we wakker zijn op een tijdstip dat veel mensen nog slapen. Dat maakt het heel intiem en persoonlijk. En mensen sms'en wel eens dat ik hun wekkerradio ben. Hoe leuk is dat? Dat ik mensen mag wakker maken met mijn stem en muziek?!

4. Wat kan de 3FM’er verwachten van je nieuwe show?
Fuck My Life blijft; lekker ongegeneerd klagen over wat je is overkomen en er daarna smakelijk om lachen. Verder praat ik je iedere nacht bij over het verse muzieknieuws van de afgelopen avond en nacht én bereid ik je alvast voor op het nieuws van aankomende dag zodat je mee kunt praten bij de koffie-automaat.

Om 5 voor 6 hoor je de Ver Van M'n Bed Track: een nummer dat ergens ter wereld een dikke hit is, maar wat we in Nederland nog niet kennen. Muziek staat altijd centraal in mijn programma. Ik probeer je zoveel mogelijk toffe dingen te laten horen, of dat nou nieuw of oud is. En ik probeer je er altijd iets over te vertellen wat je nog niet wist.

5. Je hebt Giel laatst nog vervangen toen hij zich versliep. Hoe ging dát dan?
Haha ja, dat was wat! Super spannend! Ik had ook nog eens de jongens van de band van Lucas Hamming in een niet al te nuchtere staat in de studio... Die waren rechtstreeks van de after-after-afterparty van de 3FM Awards naar Hilversum gerold. Uiteindelijk duurde mijn debuut in de ochtendshow een half uur. De volgende keer dat Giel zich verslaapt mag 'ie zich gerust nog een paar keer omdraaien van mij!

Nou, volgens ons is ze er helemaal klaar voor en gaat ze die nachten keihard rocken. Dus ben je binnenkort een keertje heel vroeg op óf tot laat nog aan het werk? Zet je radio aan en beleef het samen met Jorien!

Je hoort Jorien vanaf maandag 2 mei elke werkdag tussen 04.00 en 06.00 uur op 3FM.

Ster advertentie
Ster advertentie