3FM nieuws

Zien we Muse binnenkort in het theater?

  1. Nieuwschevron right
  2. Zien we Muse binnenkort in het theater?

Muse staat er héél erg voor open om een musical-versie hun nieuwe studioalbum Drones maken. De nieuwe plaat moet nog uitkomen, maar dat weerhoudt de Britse band er niet van om nu al aan een musical te denken.

(Foto: Ben Houdijk)

Muse brengt vrijdag 5 juni hun nieuwe studioalbum Drones uit. De eerste vijf nummers zijn al uitgebracht, op de rest moeten we nog een paar dagen wachten.

Musical

Een West End-musical over Drones? Als het Muse ligt wel. De bandleden zeggen er al langer over te denken.

"Ik denk dat het geweldig zou zijn om uiteindelijk een musical van de plaat te maken. De fans hebben het album natuurlijk nog niet gehoord, dus op dit moment denken we alleen nog maar aan het album uitbrengen en op tour gaan. Maar ja, het zou leuk zijn om de plaat in een soort musical te veranderen aangezien het niet iets is dat we eerder gedaan hebben."
- Muse-bassist Chris Wolstenholme tegen Music Feeds

Musical met een boodschap

Op Drones maakt Muse een duidelijk standpunt als het om drones en andere technologische snufjes gaat. "Voor mij is Drones een figuurlijke psychopaat die aanzet tot psychopathisch gedrag zonder toevlucht. De wereld wordt geregeerd door drones met drones om ons allemaal te veranderen in drones", zei Muse-frontman Matthew Bellamy over de nieuwe plaat.

Het lijkt er dus op dat een eventuele musical van Muse een musical wordt met duidelijke statements. De nummers op Drones hebben in ieder geval duidelijke boodschappen. We wachten af...

>> Win kaarten voor het exclusieve concert van Muse in Keulen

Muse - 'The Handler'

Ster advertentie
Ster advertentie