3FM nieuws

GEM komt met nieuw album

  1. Nieuwschevron right
  2. GEM komt met nieuw album

De Utrechtse band vraagt jouw hulp voor het bijbehorende kunstproject.

GEM komt op 1 september met het nieuwe album Hunters Go Hungry. Het wordt het derde album van de Utrechtse band rondom frontman Maurits Westerik. Hij schreef het terwijl hij op verschillende zwerftochten door Nederland was, vertelt hij. “Tijdens mijn reizen heb ik mijn emoties, vragen en gedachten vertaalt naar muziek.”

GEM-liedjes in beelden

Maar Maurits wil meer met de liedjes. “Nu het album bijna klaar is, heb ik de behoefte om de liedjes ook in beeld te vangen. Ik heb ontwerper Bas Koopmans gevraagd hier invulling aan te geven.” Samen gaan ze de tochten door het land nog eens overdoen. Ze gaan al juttend op zoek naar voorwerpen die bij de liedjes passen. Koopmans gaat die gebruiken voor het beeldproject bij Hunters Go Hungry.

Croudfunding

In tijden van bezuinigingen met je creatief zijn. Dat beseft ook Maurits. Hij maakt gebruik van croudfunding om een deel van de financiering voor het beeldproject bij elkaar te krijgen, oftewel, als je er wel wat in ziet kun je een donatie geven. Maurits: “Samen met hem [Koopmans] vraag ik om jullie steun om het Hunters go Hungy beeldenproject mogelijk te maken." Hunters Go Hungry is een van de projecten op de croudfundwebsite voordekunst.nl. Daar kun je Bas en Maurits steunen.

Maurits vertelt zelf over het project in deze video

Ster advertentie
Ster advertentie