3FM nieuws

Is Two Door Cinema Club een afgeschreven clubje?

  1. Nieuwschevron right
  2. Is Two Door Cinema Club een afgeschreven clubje?

De Ierse band móest volgens muziekcritici een nieuwe weg inslaan. Hebben ze dat gedaan? En hoe is album numéro drie uiteindelijk ontvangen door de pers en de fans?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Release day

14 oktober was een spannende dag voor Two Door Cinema Club, want op die dag kwam kwam hun derde album Gameshow uit. Het had niet veel gescheeld of er was helemaal geen nieuwe muziek gekomen. Dat vertelden de mannen eerder in een interview met The Guardian. Na een toch wat teleurstellend ontvangst van de tweede plaat, Beacon, en het voortdurende verlangen om de beste band ter wereld te zijn, zakte de moed hen flink in de schoenen. Ze hadden er geen zin meer in en namen afstand van elkaar zonder echt te breken.

Eerste single: 'Are We Ready (Wreck)'

Gelukkig overwon de liefde voor de muziek, kwam het drietal na achttien maanden identiteitscrisis weer bij elkaar en gingen ze met nieuwe moed aan de slag. Het resultaat heet Gameshow en 'Are We Ready (Wreck)' werd gebombardeerd tot eerste single. Met alle muzikale bagage dat het trio met zich meedraagt, wil de band iets spannends neerzetten. Iets verfrissends. Iets nieuws.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Maar is dat TDCC gelukt?

Je kan als band natuurlijk van alles willen, maar lukt het vervolgens ook? Dat is de grote vraag. Het lijk erop dat het "iets spannende, verfrissende en nieuwe"-gedeelte gelukt is. Want ja, de liedjes op Gameshow zijn anders dan we van ze gewend zijn. Ze zijn minder uptempo, minder "Ik sta te springen bij Two Door Cinema Club!". Daar is een laid-back funky disco-stijltje voor in de plaats gekomen. Máár op de een of andere manier blijft hun nieuwe album onder de radar hangen.

De knaller

3FM draaide 'Are We Ready (Wreck)'en 'Bad Decisions', maar verder blijft het stilletjes en is er nog niet echt een knaller van een plaat geweest. De muzieksamenstellers laten weten dat de 3FM DJ's het album ook niet echt oppikken en er elke keer weer "interessantere andere opties zijn" om te draaien op 3FM.

TDCC in Bad Decisions

En zijn de fans gelukkig?

Anyway. Aan het einde van de rit is het natuurlijk het allerbelangrijkste dat de fans blij zijn. En dat zijn ze. Ze staan volle bak achter hun lievelings-Ieren en dat zal er toch wel mee te maken hebben dat de nog steeds die herkenbare sound hebben.

Enne, eerlijk is eerlijk: hun live-shows blijven gewoon tof. Tijdens Best Kept Secret was er één band die het lukte om de katerige festivalbezoeker op zondag wakker te schudden: Two Door Cinema Club. Ook al waren vooral de oude vertrouwde klappers favoriet bij het publiek. Check de show hieronder:

Ster advertentie
Ster advertentie