3FM nieuws

Snelle: "Ik schrijf de meeste teksten in de trein, Deventer-Utrecht!"

  1. Nieuwschevron right
  2. Snelle: "Ik schrijf de meeste teksten in de trein, Deventer-Utrecht!"

Zondagavond had hij een show in Antwerpen en na het uurtje bij Frank in de uitzending rijdt hij meteen door naar Delft én Maastricht. Het schema van Snelle is bijna niet te doen, maar hij is vastbesloten om er niet meer over te klagen. "Het is insane, maar echt fantastisch."

Doorgroeien

Snelle is continu bezig met zichzelf ontwikkelen en daar hoort ook bij dat hij sommige dingen van een paar jaar geleden nooit meer zou doen. Het woord 'squad' gebruiken is er daar een van! Snelle: "Ja, dat zit in 'Scars' maar dat zou ik nooit meer doen, dat is zo walgelijk! Ik zou nu gewoon 'vriendengroep' zeggen. Je groeit toch door, ook in je muziek. Over een jaar vind ik dit gesprek waarschijnlijk ook niet tof om terug te luisteren, haha."

Maar wat ís er dan zo ongemakkelijk? Snelle weet het zelf ook niet precies: "Het is een soort cringe, ik word er heel ongemakkelijk van. Ik heb wel eens ruzie gehad met vrienden in de auto, die steeds mijn oude platen opzetten. En als ik nu 'Reünie' hoor, wil ik 'm ook het liefst uitzetten. Al helpt dit natuurlijk wel de airplay, daar maak je wel veel mee goed."

Video niet beschikbaar

Snelle schrijft zijn muziek als een soort dagboek, het is vrij persoonlijk. De release van zijn album is iets waar hij gretig naar uitkijkt: "Ik treed nu op met dingen uit een dagboek van heel lang geleden, soms fok je daar gewoon zelf niet helemaal meer mee. Ik kan niet wachten om m'n volgende album te delen. Daar staan rapplaten op, maar ook meer singer-songwriter liedjes."

Schisis

Snelle: "Ik heb geleerd dat mijn lip het allereerste is wat mensen zien als ze mij zien. Ik ben me daar bewust van, maar verder ga ik best wel lekker op mezelf. Ik ben er niet zoveel meer mee bezig eigenlijk."

Als Frank vraagt of hij er vroeger wél last van had toen hij klein was, vertelt Snelle dat dit over het algemeen wel meeviel. "Ik heb er zeker last van gehad, maar ik kan niet echt concrete voorbeelden noemen. Ik werd soms wel buitengesloten en dat snapte ik dan niet, nu begrijp ik dat beter. Zo zijn kinderen gewoon: 'Oh hij is anders, hij hoort er niet bij'."

En anders is er altijd nog een goede motivatie om in het achterhoofd te houden: "Ik bedacht me altijd dat Jan-Jaap van der Wal een hele mooie vriendin heeft!"

Video niet beschikbaar

Roken -> autotune

Een kleine week geleden is Snelle gestopt met roken, met name om de kwaliteit van zijn stem te behouden. Hij merkte dat het impact had, met name tijdens live optredens: "Ik gebruik vaak autotune hoor, live. Maar ik vind wel... Hoe minder, hoe beter. Ik merk gewoon dat heel veel mensen het als instrument nog niet snappen en die wil ik ook aanspreken. Dat jij dus net een appje krijgt van iemand van 56 die mijn muziek tof vindt, vind ik echt mooi."

Video niet beschikbaar

Roddelradio

Momenteel heeft Snelle al weken geen nieuw liedje meer geschreven, er is geen tijd voor op het moment. Vroeger deed 'ie dat gewoon in de trein, vertelt hij aan Frank: "Gewoon op m'n telefoon, in de trein van Deventer naar Utrecht. Of Leiden naar Utrecht. Ik heb nu op deze telefoon 4600 notities staan, haha. Er staan losse lines tussen die ik dan snel wil opschrijven, maar ook het rekeningnummer van m'n moeder en onafgemaakte mailtjes."

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie