3FM nieuws

Hoe voelen Michiel en Domien zich na de halve marathon?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe voelen Michiel en Domien zich na de halve marathon?

THEY DID IT! Afgelopen weekend renden Michiel en Domien mee in de halve marathon van Disneyland Parijs. Nu zijn we één dag verder en erg benieuwd naar het gevoel dat overheerst... Blijdschap of toch de spierpijn?

Blijdschap of spierpijn?

De blijdschap overheerst duidelijk als je Michiel Veenstra maandagochtend trots de redactie van 3FM ziet oplopen. Zijn medaille bungelt glanzend om z'n nek en trots vertelt hij dat hij OP DIT MOMENT nog nergens last van heeft. Dat is in Utrecht waar Domien vanochtend wakker werd iets anders....

De video's volgen!

Ze hebben het allebei gedaan en een fantastische tijd neergezet. Jullie mogen trots zijn, mannen! Dat zijn wij in ieder geval wel. En voor iedereen die zich afvraagt of er beelden komen van de run. Natuurlijk! Domien en Michiel zijn niet alleen DJ's, maar ook vloggers. Dus die beelden zullen in de loop van deze week vanzelf verschijnen op 3FM.nl.

Voor het weekend vroegen we aan Michiel of hij er klaar voor was. Toen zei hij dit:

Michiel, ben je er klaar voor?

Michiel: "Ja! Meer klaar dan dit kan ik er niet voor zijn denk ik. Vind het spannend, maar BRING IT ON!"

Hoe zijn de voorbereidingen gegaan?

"Goed! In januari, maart en augustus heb ik 21 kilometer of zelfs iets meer kunnen lopen. Vooral die laatste - in m'n eentje, vooraf gepland - voelde goed, als een soort bevestiging dat het moet kunnen."

Waren er dieptepunten?

"Ik ben begonnen met hardlopen - na NOOIT gesport te hebben - in maart 2013. Het breken van m'n heup elf maanden later was wel een klein dipje..."

Op welk moment dacht je: hell yeah, dit gaat me gewoon lukken?

"Een maand geleden ongeveer!"

Morning run #runkeeper #running

Een foto die is geplaatst door Michiel Veenstra (@michiel3fm) op 31 Jan 2016 om 12:28 PST

Je bent de grootste Disney-fan die we kennen. Is het dan wel mogelijk om door Disneyland te rennen zonder dat je continu wordt afgeleid door een magisch kasteel of Goofy die langs de kant staat?

"Dat kan lastig worden ja, hahaha! Volgens mij is de bedoeling dat je ook vooral af en toe je tijd moet nemen voor een gezellige foto met Mickey of Donald, maar als ik er net ff lekker in zit hoop ik dat ik die verleiding kan weerstaan en gewoon door blijf hobbelen!"

Welke kilometer wordt het kritieke punt?

"15 a 16, vermoed ik..."

Wat kan er dan gebeuren?

"Steek in de zij. Dat is ZO kut!"

Ren je samen met Domien of is het ieder voor zich en may the best man win?

"Wat mij betreft ieder voor zich. Ik moet me volledig kunnen concentreren op eigen tempo, tussentijden en afstanden. Als ik ook rekening moet houden met iemand bijhouden vrees ik dat ik mezelf te snel voorbij loop."

Is er eigenlijk een beetje concurrentie tussen jullie?

"Niet dat IK weet in ieder geval..."

Op welke tijd hoop je?

"M'n snelste 21km was 2 uur 12. Zoiets zou leuk zijn..."

Gaat dat lukken?

"Als Goofy me niet teveel ophoudt..."

Succes mannen, we spreken jullie maandag na afloop!

Ster advertentie
Ster advertentie