3FM nieuws

Greta Van Fleet op Pinkpop: "We never stopped playing, we just weren't playing in front of audiences"

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Greta Van Fleet op Pinkpop: "We never stopped playing, we just weren't playing in front of audiences"

De Amerikaanse rockband Greta Van Fleet keerde na vier jaar weer voor een tweede keer terug op Pinkpop. 3FM-dj Sander sprak de band vlak voor hun optreden over weer op tour zijn, nieuwe nummers live spelen en Foo Fighters.

Eindelijk weer touren

De mannen van Greta Van Fleet zijn net twee weken aan het touren toen ze hun optreden hadden op Pinkpop. Op de vraag hoe het is om weer op een festival te staan geven de mannen aan dat het geweldig voelt. "Het is goed om weer terug te zijn, het weer is fantastisch. Wij zijn verwend."

Volgens de mannen voelt alles wel anders sinds corona, maar dat dingen er hetzelfde uitzien vinden ze geruststellend. "Het is belangrijk dat je de boel weer oppakt waar je was gebleven."

4 jaar terug stond de Amerikaanse rockband ook op Pinkpop in de roze tent. In de tussentijd zijn er wel dingen veranderd. "We zijn over het algemeen betere geworden als band. We hadden genoeg tijd tijdens de pandemie om te oefenen. Wij zijn nooit gestopt met spelen, we zijn alleen gestopt met spelen voor publiek."

Live nummers spelen

Tijdens de pandemie heeft Greta Van Fleet het nieuwe album The Battle At Garden's State uitgebracht. Door de pandemie konden de mannen niet direct hun nieuwe muziek live spelen. "Het was wel zorgwekkend. Normaal breng je een album uit en ga je de nummers direct live spelen. Het was erg speciaal om de eerste show te spelen en te zien dat iedereen de nummers meezong."

Foo Fighters

Tijdens hun Europese tour stond op de planning om samen met de Foo Fighters te spelen. Helaas ging dit niet door in verband met het overlijden van drummer Taylor Hawkins. Wanneer Sander vraagt wat de Foo Fighters voor hen betekende, gaven de mannen aan dat het zij een goed rolmodel zijn voor veel bands. "Wij hadden het voorrecht en geluk om een paar keer met hen te spelen in Canada 2019. Ze waren zo gastvrij en hadden een goed humeur. De manier waarop zij touren aanpakte was zo makkelijk. Taylor en Dave waren zo positief, elke keer als je Taylor zag kwam je in een goede stemming."

Ster advertentie
Ster advertentie