3FM nieuws

Honderden festivalgangers zitten al 6 weken opgesloten op 'laatste festival op aarde'

foto: Screenshot VICE
  1. Nieuwschevron right
  2. Honderden festivalgangers zitten al 6 weken opgesloten op 'laatste festival op aarde'

Een paar honderd festivalgangers zitten sinds half maart vast op een festivalterrein in het tropische Panama, Zuid-Amerika. Dat zal in eerste instantie misschien niet zo verkeerd klinken (ze hebben in elk geval een festival), maar dat valt in de praktijk vies tegen.

Noodtoestand

Het festival Tribal Gathering duurde oorspronkelijk twee weken, van 29 februari tot 15 maart. Op de laatste dag van het festival werd door de coronacrisis de noodtoestand uitgeroepen door Panama, wat inhield dat de retourvluchten van veel bezoekers en crew werden geannuleerd. Een aantal mensen lukte het om nog via-via weg te komen, maar een groot gedeelte bleef achter. Ze zitten er nog steeds. "Eerst leek het paradijs, maar als je opgesloten zit voelt dat al snel anders."

De festivalorganisatie deed hun best om zo goed mogelijk voor de achterblijvers te zorgen door middel van extra eten, tenten en het regelen van voldoende water. De ambassade bleek minder behulpzaam: ze vertellen mensen om 'nog even vol te houden' of bieden hen een duur hotel aan in de hoofdstad, maar geen middelen om daar te komen.

Voorlopig lijkt er nog niet veel te veranderen: het reisverbod is verlengd tot en met 22 mei. Hoe het terrein eruitziet en hoe de festivalgangers met deze bizarre situatie omgaan, zie je in de onderstaande documentaire van Vice.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie