3FM nieuws

Mumford & Sons gaat voor Zuid-Afrikaans!

  1. Nieuwschevron right
  2. Mumford & Sons gaat voor Zuid-Afrikaans!

Nuwe materiaal van Mumford & Sons... En wat gaan regtig 'n tikkie anders klink as jy gewoond is! Dit was onze goede vriend Google Translate. Wij gaan weer even door in het Nederlands ;)

Mumford & Sons heeft een Zuid-Afrikaanse tour achter de rug en ze hebben het niet alleen bij optredens gehouden... De mannen hebben ook nog even flink doorgebuffeld in de studio. In slechts twee dagen hebben ze een EP in elkaar geknald!

Johannesburg

De EP heet Johannesburg en bevat vijf tracks. Het is niet de banjo-sound van de eerste twee albums en óók niet de stijl waarin ze hun derde plaat Wilder Mind hebben gemaakt. Marcus, Ted, Ben en Winston hebben voor Johannesburg samengewerkt met drie Afrikaanse artiesten: Baaba Maal, The Very Best en Beatenberg. Marcus Mumford legt uit dat ze met deze samenwerkingen hun muziek weer opnieuw willen uitvinden:

"We're terrified of the idea doing the same thing again and again. Trying new things has always been in our DNA, it's how we started as a band." - Marcus Mumford

Een trailer van het project is hier te bekijken:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En de eerste single van de EP, 'There Will Be Time', is al online te beluisteren! Voor deze track werkte Mumford & Sons samen met Baaba Maal, een Senegalese zanger en gitarist.

Ons wil meer

Er zijn meer artiesten die óf zelf afkomstig zijn uit Afrika óf die graag invloeden verwerken in hun muziek. Daar willen we meer van!

1. Drake ft. Wizkid & Kyla - 'One Dance'
Eén van de nieuwste toevoegingen aan de 3FM playlist. Drake wordt in 'One Dance' vergezeld door het werk van Wizkid, een Nigeriaanse zanger.

2. Jeremy Loops - 'Down South'
Jeremy is zelf Zuid-Afrikaans en deinst er niet voor terug om dat terug te laten komen in zijn poppy liedjes! Zo werkt hij voor deze track onder andere samen met Motheo Moleko. Ook op de achtergrond hoor je Afrikaanse invloeden! Zijn album Trading Change is nu 3FM Album van de Week.

3. Riton ft. Kah-Lo - 'Rinse & Repeat'
Deze knaller is ex-3FM Megahit. Niets Afrikaans aan, zou je denken... Tot we je vertellen dat Kah-Lo, de zangeres op de plaat, Nigeriaans is! Haar samenwerking met Riton levert haar in één klap internationale bekendheid op.

Ster advertentie
Ster advertentie