3FM nieuws

25 jaar oude Radiohead demo opgedoken

  1. Nieuwschevron right
  2. 25 jaar oude Radiohead demo opgedoken

Beluister nooit eerder uitgebrachte demotracks van Radiohead, uit de tijd dat de band nog On A Friday heette.

Op YouTube staan sinds kort twee ruwe versies van hele oude Radiohead liedjes, die door een gebruik met de naam klootme (geen grapje) zijn geupload. Het gaat om ‘Everybody Knows’ en ‘Girl (In The Purple Dress)’. Demobandje uit 1986

Radiohead heette nog On A Friday

De mannen van Radiohead namen de nummers, volgens uploader ‘klootme’, op voor hun demobandje uit 1986. Dat was voordat ze bekend waren, nog voordat ze Radiohead heette, On A Friday was toen nog de naam, en voordat gitarist Jonny Greenwood erbij was.

Herkomst van de demo

‘Klootme’ verklaart aan website Poptart hoe ze aan de audio komt. Haar man zat op dezelfde school als de band en feestte regelmatig met de bandleden. Hij kreeg de tape toen hij 17 was. Ze is in die tijd vaker met haar man naar optredens van de band geweest en herinnert zich nog een optreden van ze in Oxford waar in totaal 6 man publiek was.

'I doubt Thom would be pissed off.'

Ze denk niet dat Radiohead-frontman Thom Yorke boos is over het feit dat ze de nummers online heeft gezet. Thom is zelf een voorstander van het delen van bestanden op internet, schrijft ze als reactie onder een van de uploads op YouTube.

“I doubt Thom would be pissed off. He's in to sharing on the internet, they may have drawn tiny crowds to The Old Fire Station in 1992 but as of tonight almost 1500 people have listened to and enjoyed two songs that they wrote as 17 and 18? year olds. If Thom were to talk to me about this I'd totally justify it.”

'Everybody Knows' - Radiohead/On A Friday

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Girl (In The Purple Dress)' - Radiohead/On A Friday

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Ster advertentie
Ster advertentie