3FM nieuws

Nominatie Metallica voor Hall of Fame

  1. Nieuwschevron right
  2. Nominatie Metallica voor Hall of Fame
Negen bands/muzikanten zijn genomineerd voor opname in de inmiddels vermaarde Rock and Roll Hall of Fame.Onder hen Metallica, Run DMC en The Stooges. De zes andere kandidaten voor het rockwalhalla in het Amerikaanse Cleveland (Ohio), zijn Jeff Beck, Chic, Wanda Jackson, Little Anthony and the Imperials, War en Bobby Womack.

Negen tot vijf
Jaarlijks worden vijf rock-iconen in de Hall of Fame opgenomen. Het groepje van negen reduceren tot vijf wordt het werk van 500 muzikanten, afgevaardigden van de muziekindustrie en critici.

25 jaar geleden
In januari moet de knoop doorgehakt zijn. In april volgt een plechtigheid waarin de nieuwelingen in de Hall of Fame worden opgenomen. Om tot het kransje der groten toe te treden, moet een groep of soloartiest minstens 25 jaar geleden furore gemaakt hebben in de wereld van rock 'n roll.

Madonna
Onder anderen Elvis Presley, B.B. King, The Beatles, Bob Dylan en David Bowie hebben een plaats gekregen, maar ook bijvoorbeeld Fleetwood Mac en The Ramones. Vorig jaar werd Madonna in de Hall of Fame opgenomen.

>>Rock & Roll Hall of Fame digitaal

Ster advertentie
Ster advertentie